Pazite, ko boste dvigovali denar

Foto: iStock

Po dvigu denarja na banki je 80-letno gospo oropal 23-letni moški, pred tem pa jo je skrivaj opazoval. Policija opozarja na previdnost.

Danes se je ob 11.40 v Cerknici pripetila drzna tatvina. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 80-letna oškodovanka na banki v Cerknici dvignila večjo vsoto denarja, pri tem pa jo je opazoval 23-letni moški. Ko je zapustila banko, ji je sledil in ji pred vhodom v stanovanjski blok z ramena iztrgal torbico ter s kraja pobegnil. Cerkniški policisti so po hitri in učinkoviti akciji v bližini Cerknice prijeli 23-letnika, pri njemu pa našli torbico ter ves denar, ki je bil nato vrnjen oškodovanki.

Policija svetuje in opozarja
Vsem občanom, predvsem pa starejšim in upokojencem, svetujemo, da naj bodo pri poslovanju z gotovino oziroma pri dvigih denarja na bankomatih ali bankah še posebej previdni in pozorni na ljudi okrog njih, da jih kdo ne opazuje ali sledi. Denar naj spravijo v notranje žepe vrhnjih oblačil (jakne, plašči, bunde) ali v notranje žepe torbe, nahrbtnika, ki naj bo zaprt in vedno pod nadzorom,” sporočajo z ljubljanske policijske uprave.

M. P.