fbpx

Pester vikend za obmejne policiste; prijeli so kar 49 nezakonitih migrantov!

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Obmejni policisti z območja policijskih uprav Novo Mesto in Koper so med petkom in ponedeljkom prijeli kar 49 migrantov, ki so nezakonito vstopili v državo.

Migrantska kriza je po nekaj manj intenzivnih tednih zopet dobila zagon, saj so med petkom in ponedeljkom prijeli 49 migrantov. Črnomaljski in krški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja in Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli dvanajst tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sedem državljanov Alžirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito, so po zaključenem policijskem postopku odpeljali v azilni dom, dva državljana Sudana, po enega državljana Egipta, Eritreje in Sirije pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

Največji naval je na Ilirskobistriškem
Na območju PU Koper so policisti obravnavali 37 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po enoti obravnave so imeli policisti PP Ilirska Bistrica 21 oseb, PPIU Koper 12 oseb ter PP Sežana in PP Kozina vsaka po dve osebi. Prav tako so obravnavali 3 osebe zaradi suma kaznivega dejanja tihotapljenje ljudi, in sicer državljane Španije, Ekvadorja in Albanije. 20 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom, 17 migrantov je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavane osebe po državljanstvu: Afganistan: 13, Iran: 8, Alžirija: 6, Maroko: 4, Albanija: 2, Tunizija: 2, Ekvador: 1, Bangladeš: 1.

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.