Pester vikend za slovensko policijo: Med vikendom prijeli več kot 90 nezakonitih migrantov!

Fotografija je simbolična (Foto: Nova24TV)

Policisti so med vikendom prijeli 93 nezakonitih migrantov. Največ, kar 34, so jih prijeli na območju Policijske uprave Koper. Presenetljivo veliko so jih ujeli na Štajerskem – kar 20.

Slovenska južna meja je glede na zadnje policijsko poročilo še kako prepustna, saj so v policisti prijeli več kot 90 nezakonitih migrantov. Najbolj so bile na udaru policijske uprave Koper, Ljubljana, Novo mesto in celo Maribor.

Na območju PU Koper so policisti v obdobju med petkom in ponedeljkom obravnavali 34 nezakonitih migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 24 oseb, policisti PP Kozina 6 oseb in policisti PP Koper 2 osebi. 20 ilegalcev so vrnili hrvaškim varnostnim organom, 14 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito.

PU Ljubljana: 32 prijetih migrantov
Policisti PU Ljubljana so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 32 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v kraju Štalcerji, Knežja Lipa, Vrh pri Fari, Rajndol, Turjak in na območju Ljubljane. Postopki policistov z migranti še niso zaključeni.

PU Novo mesto: 17 prijetih migrantov
Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole na mejnih prehodih Obrežje in Slovenska vas izsledili štiri državljane Afganistana in dva državljana Turčije, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so med  opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Krmačina, Ponikve (Brežice) in Čatež ob Savi. Policijski postopki s štirimi državljani Alžirije, tremi državljani Afganistana in po dvema državljanoma Maroka, Palestine in Iraka še niso zaključeni.

PU Maribor: 20 prijetih migrantov
V nedeljo okoli 18.30 so policisti Policijske postaje Gorišnica prijeli devet državljanov Afganistana, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo v Zavrču. Policisti Policijske postaje Ormož pa so ob 17.30 v Središču ob Dravi prijeli šest državljanov Iraka. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili prepeljani v azilni dom. Policisti postaje mejne policije Gruškovje pa so okoli 23.30 pri mejni kontroli na Mejnem prehodu Gruškovje v tovornem vozilu turškega voznika odkrili pet državljanov Afganistana. Tujce so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

C. Š.