fbpx

Pestra migrantska “bera” v Ilirski Bistrici

Foto: Demokracija

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 26. novembra od 7.00 ure, do danes, 27. novembra do 7.00 ure, obravnavali 18 nedovoljenih prehodov državne meje. Od tega so jih policisti prijeli 16, dve osebi pa so vrnili hrvaški varnostni organi. Na območju Bele Krajine so prijeli štiri ilegalne migrante.

Vse nedovoljene prehode so obravnavali policist PP Ilirska Bistrica. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba. So pa hrvaški varnostni organi vrnili dva državljana Pakistana, ki sta 25. 11. 2018 zapustila Azilni dom v Ljubljani in se s taksijem odpravila do bližine meje s Hrvaško.

Pot sta nato nadaljevala peš po železniški progi Il. Bistrica (RS) – Šapjane (RH) in v tunelu Malo Brdo na nedovoljen način prestopila državno mejo iz Slovenije na Hrvaško. Osebi sta bili odpeljani nazaj v Azilni dom. Zakaj sta se odpravili na Hrvaško, ni znano. Pet oseb so vrnili na Hrvaško, 11 pa jih je najavljenih za vračanje danes.

Obravnavane osebe po državljanstvu: Pakistan 15, Alžirija 2, Palestina 1.

V Beli Krajini prijeli štiri migrante
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Žuničih in Rosalnicah izsledili in prijeli štiri ilegalce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, ki so se izrekli za državljane Maroka, Palestine, Pakistana in Afganistana, še niso zaključeni.

C. Š.