fbpx

Pestro dogajanje na hrvaški meji – novomeški policisti imeli polne roke dela z ilegalnimi migranti

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policisti so v četrtek zvečer na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili parkiran osebni avtomobil z nemškimi registrskimi oznakami. Pri kontroli vozila so ugotovili, da je v njem šest državljanov Iraka, med njimi trije otroci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Voznik je pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, sta tujcem pri nezakonitem prestopu državne meje pomagala državljana Azerbajdžana. Policisti so obema odvzeli prostost in ju pridržali. Predvidoma v soboto ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso končani. Policisti so v četrtek med varovanjem državne meje v Črnomlju izsledili in prijeli tudi dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila mejo. Postopki prav tako še potekajo.

Pestro dogajanje na meji
Policisti na Obrežju pa so v sredo pri mejni kontroli tovornega vozila z bosanskimi registrskimi oznakami med tovorom pnevmatik našli tri državljane Afganistana, ki so skušali nezakonito vstopiti v državo. Tujce so po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako v sredo so policisti med varovanjem državne meje v Drežniku in Preloki izsledili in prijeli 19 tujcev, med njimi devet otrok in mladoletnikov, ki so nezakonito prestopili mejo. Po končanih postopkih so 14 tujcev odpeljali v azilni dom, preostale pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

C. Š., STA