Pestro dogajanje na hrvaški meji – novomeški policisti imeli polne roke dela z ilegalnimi migranti

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policisti so v četrtek zvečer na gozdni poti med Črnomljem in Tribučami opazili parkiran osebni avtomobil z nemškimi registrskimi oznakami. Pri kontroli vozila so ugotovili, da je v njem šest državljanov Iraka, med njimi trije otroci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Voznik je pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, sta tujcem pri nezakonitem prestopu državne meje pomagala državljana Azerbajdžana. Policisti so obema odvzeli prostost in ju pridržali. Predvidoma v soboto ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še niso končani. Policisti so v četrtek med varovanjem državne meje v Črnomlju izsledili in prijeli tudi dva državljana Sirije, ki sta nezakonito prestopila mejo. Postopki prav tako še potekajo.

Pestro dogajanje na meji
Policisti na Obrežju pa so v sredo pri mejni kontroli tovornega vozila z bosanskimi registrskimi oznakami med tovorom pnevmatik našli tri državljane Afganistana, ki so skušali nezakonito vstopiti v državo. Tujce so po končanih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako v sredo so policisti med varovanjem državne meje v Drežniku in Preloki izsledili in prijeli 19 tujcev, med njimi devet otrok in mladoletnikov, ki so nezakonito prestopili mejo. Po končanih postopkih so 14 tujcev odpeljali v azilni dom, preostale pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

C. Š., STA

 • ZatonMesecnikov

  Tega ne bo konca. Dokler ti ljudje ne bodo dobili jasnega sporočila, da niso zaželjeni. Dokler bodo vedeli, da na tem svetu obstaja kotiček, kjer ti nudijo streho nad glavo, pa tri obroke dnevno pa žepnino, z malo sreče se pa lahko znajdeš pa še svoje privlečeš sem, toliko časa bodo poskušali. Znova in znova.

  https://starecat.com/content/wp-content/uploads/angela-merkel-feeding-pigeons-too-many-running-away.jpg

 • mginko

  “Po končanih postopkih so 14 tujcev odpeljali v azilni dom…”
  Vdor v ukradeno državo izven uradnega prehoda, se v komunistični kučanovi Sloveniji nagrajuje po komunistično (priporoča tudi tovarišica Fajon), s prevozom teh vdiralcev v varno državno zavetje – “hotel – azilni dom” na naš račun. Pa saj ta naš narod je totalno nor (kot je bil že nekdaj proglašen s strani KP), da dopušča rdeči mafiji pokop naroda in ukradene države.

  • Jože Kovač

   Kaj pa karantena? Ti, ki so v azilnem domu se lahko mirno sprehajajo po Sloveniji, nihče pa ne ve, koliko bolezni so prinesli s seboj. Policija bo glavni krivec za kakršno koli bolezen, ki je bila do današnjih dni v Sloveniji že “pozabljena” ali pa je sploh nikoli ni bilo, torej je država (policija) kazensko in materialno odgovorna če dobite kako tako eksotično bolezen, Slovenije pa niste zapustili. Tam imajo še vse od tuberkoloze, do kuge, gobavosti, malarije, AIDS …….. pa še veliko takih po spisku, ki ga lahko izbrskate po spletu.

   • stajerc5

    Pozabil si samo na psihicne motnje, ker so na koncu vsi oprosceni vseh kriminalnih dejanj, ki jih naredijo.
    Meni se tako smilijo, da bi jih lahko lastnorocno poslal k njihovim devicam…

    • SIMON ROZIC

     Tudi jaz! Device jih čaka ravno na ta božanstva!!!

    • Jože Kovač

     Dobra ideja. Še psihološki test, takoj po prihodu, in če se ne najde nič, se v primeru kriminalnega dejanja ne more izgovarjati na psihične motnje. Pa še en parameter za dokazovanje s kom imaš opravka.

 • Artur

  Ma kašen azil za to migrantsko, parazitsko primitivno drhal banda hudičeva komunajzarska narodno izdajalska VSI SO NEZAKONITO PRESTOPILI DRŽAVNO MEJO .. PIKA !!! vse sproti nazaj čez mejo deportirat .

 • cploger

  Najboljše, da damo mejo paziti hrvaškim policajem, oni vsaj tu in tam malo streljajo…

 • Felikss_AH

  Še bolj pestro dogajanje pa je tu – “Angry’ Swedish PM Insists EU Must ‘Force’ Third World Migrants on Every Member State” – https://www.breitbart.com/london/2018/09/20/sweden-eu-force-migrants-member-state/

  Pred neformalnim vrhom v Salzburgu je švedski vodja Stefan Löfven jezno vztrajal, da bo zahteval obvezne kvote za prosilce azila, po poročanju predsednika predsedstva EU pa je pokazal sveto “jezo” ker je Avstrija razglasila da je ta politika mrtva.

  “Še naprej bom nadaljeval z problemom zavezujočih se držav, naj sprejmejo kvote beguncev, ki prihajajo v Evropo, ker so vse države odgovorne za sprejem prosilcev za azil,” – je povedal švedski premier časopisu Aftonbladet.

  Tipus je NOR na kubus!

  • samsara

   In kolikor sem seznanjen, je najnovejši kućanov instalirani oblastni servilnež, več kot voljan udejanjanja obveznih kvot.
   Nori, boj nori, zelo nori, smrtno nevarno nori, brezmejno nori, nepopisno in nepojmljivo nori, brezvestni norci…
   Skratka psihopati in nori volivci, ki sebi podobne volijo.
   Se včasih vprašam, ali je neka diabolična energija v zraku, na katero sem sam, skupaj s še peščico drugih, imun.

   • Felikss_AH

    Prav za to gre – IMUNOST!
    Kaj je pa Levuhariji ferderbalo tisto kar se pri normalnih zdravih ljudeh imenuje pamet… seveda je prvi pogoj sploh imeti pamet… zanimivo bo bilo nekoč secirati rezine sivine teh generacij ki so mentalno odpovedale v zadnjih desetletjih…

    • samsara

     Pohlep, nebrzdaj pohlep, ki zaslepi lakomnega na materialno.
     Kaviarkomunistične udbognide so praviloma takšni modeli.

   • Simon Novak

    Ne morete đešnjaki brez omembe Kučana, mater, ste patetični

    • Capi

     Hehe, kdo se spet oglaša….ravno TI si patetičen s temi tvojimi kratkimi umotvori tukaj……..

  • Razocarana

   Löfven bi bilo potrebno na stanovanje pripeljati par migrantov, da jih živi v svojem domu, na svoj račun, pa bi hitro ploščo zamenjal. Hinavci kot je on bi drugim vsiljevali migrante medtem ko sami niso pripravljeni živeti niti enega.

 • samsara

  Fotka prikazuje ‘oplemeniteno in obogateno’ Slovenijo, ali ni tako?
  La kakšna ‘puščoba’ bi zdaj bila, če ne bi globalisti in njih kolaboracionisti veleizdajalski levičarji, poskrbeli za realizacijo dolga desetletje propravljanega načrta tega slavnega ‘plemenitenja’ Evrope.

 • abc

  NOVA24 v sližbi resnice. A zopet premorete samo simbolično sliko?

  • lajnaa

   Ostali mediji niti te ne. Še bolje, niti teksta.

  • Stajerka

   a ti samo slikice gledaš??…..vsebina ni pomembna??

   • abc

    Vsak članek je popolnejši, če je polek dejanska fotografija.

 • Stajerka

  kje ima tov. Fajon stalno prebivališče??…….pa Kordiš, pa Tomić in ostali nevladniki??…..na vsak naslov 5 kom, dostavo časti narod, ostalo zasebni gostitelji……takšen referendum uspe z 80% udeležbo in 90% ugodno rešitev v dobro davkoplačevalcev……kar ilegalne migracije in uvožen kriminal ziher niso…..

  • stane

   Kje majo prebivalisce?
   Pri divjakih crnih! Hahaaahaahaaa……za drugam pa niso

 • Olga2345

  Vse NEZAKONITE migrante razdeliti med Kučana, Fajonko, Tomićko, Meseca, Škoberneta, Kordisa, Šarca, Cerarja, Zidana, Erjavca, Bratuškovo in ostalo levičarsko svojat (po Trčku)!

  • janez cepec

   kdo neki bi pa tebe uzeu, k’ nis za nč.

  • Djuro Sumar

   Vse bi vzel rajši kot tebe. Takšne gnusobe ni na planetu, kot si ti.

  • Stane

   Zelo prav. Izdajalci pijejo s crnuhi shampanjec,nam pa se navadne vode ne privoscijo. Golazen prekleta!!!!!!!

 • Djuro Sumar

  Ni kaj, dobro dela naša policija.

  • stane

   Za koga dobro?

   • Waltter

    Saj ti je povedal za vse ostale razen za tiste ki jih plačujejo ne.

    • stane

     Ja,mas prav.

   • Djuro Sumar

    Za zakonodajalca.

    • stane

     Hahaaahaaa…….mas prav!

 • Fosa Stefan

  nezakonito prestopiš državno mejo, naj mi nekdo to razloži??
  ali je to nagrada ali kazen
  ko sem jaz pozabil dokumente so me nenci zavrnili in ni pomagala, obljuba, da bom vložil AZIL. kako to, da ima policija dvojna merila, kubance oglobi, musliče pa vozi in hrani na naše stroške
  kdo je tu nor in nesposoben, predsednik države, parlamenta, policije ali mi davkoplačevalci, ki vse to “””MORAMO NE ŽELIMO IN NOČEMO plačevati””””

  ali policija ne krši ustave in zakonov, če negdo nezakonito pride v našo državo. Slovenci zbudite se, slovenčki so oprani od komunistov, zdaj pa to “” ŽEHTO”” sušijo mirobljubni, delavni ,prijazni, izobraženi muslići- 30 letni žrebci

  • Waltter

   V prvi vrsti je kriva za to policija, zakoni so jasni, nezakonit vstop pomeni samo eno kazen in deportacija, predvsem se deportacija izvrši takoj v primeru mladoletnih oseb, ne pa da jih kao ujčkajo, zato pa vsi lažejo o datumih rojstva
   Pa tsta fora o tem da ne izda države izvora, saj je ne rabi lepo se vrne po vrsti, hrvaška, srbija, makedonija, grčija, morje (seveda če se prej ne spomni od kod je), če pa ne ve od kod pa lahko utemljeno trdimo da je prišel iz morja in tja naj se tudi vrne.

   • AxCrypt

    Vrh Policije in pristojno ministrstvo. Običajen policist stori, kar mu je ukazano, sicer je ob službo ali pa šikiniran.

 • antimur

  Več kot očitno je, da moramo civilno iniciativo, sploh vse levaške nevladnike sesuti v prah, kajti Slovenci imamo pravico do samoobrambe, ti prasci, na čelu z Levico in ostalimi levaki proti volji državljanov pomagajo pri nezakoniti okupaciji naše države z muslimanskimi divjaki, to pa je kolaboracija, katero imajo vseskozi v gobcu, a ne Turnšek in tvoji poscanci, oziroma pleničarji. Fajonki pa odvzeti slovensko državljanstvo ter jo po marš nagnati na balkan, laho pa gre prekleta odvratnica tudi med obrezance ali pa črnuhe.

 • AxCrypt

  Morda bo zdaj nekaterim potegnilo, kaj je vzvod za neuradne oborožene sile?

 • Franjo Trojner

  Že iz škandaloznih dogajanj iz leta 2015 bi se morali naučiti, da se Hrvatom sladko jebe za vse zakone, pravila in veljavne dogovore glede ilegalnih migracij, njim je edini cilj, da z njihovega ozemlja čim več ilegalnih migrantov pobegne ilegalno v Slovenijo. Leta 2015 so policisti Htvaške ilegalne migrante tudi ponoči sami vodili do naše meje in jim kazala pot kjer naj ilegalno vstopijo v Slovenijo, da jih naši policisti ne izsledijo. Če bi si oblast Hrvaške države res želela ustaviti ilegale migracije iz Bosne in Srbije na Hrvaško bi to tudi storila in takrat ilegalni migranti sploh ne bi vstopali ilegalno v Slovenijo.
  Umam, da je zdaj prav vsakomur jasno, da tudi v tem primeru, Hrvati igrajo dvojno igro in počno prav vse, da s svojim ravnanjem škodijo naši državi in ljudem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!