fbpx

Pestro v izolski diskoteki: Italijana okradla soplesalka, ki je bila v resnici moški

Foto: STA

Italijan, ki je v nedeljo obiskal izolsko diskoteko, bo verjetno v prihodnje bolj pazljiv pri izbiri soplesalk. Med plesom je namreč ostal brez verižice, vredne kar tisoč evrov, povrhu vsega pa se je izkazalo, da je bila soplesalka pravzaprav soplesalec.

Izolski policisti so v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah po klicu varnostnikov prispeli pred izolski lokal. Tam so zadržali neznano žensko, ki je med plesom državljanu Italije ukradla zlato verižico z obeskom. A zgodba se je razvijala dalje.

Krajo želela podtakniti
Kot so sporočili s PU Koper, je do državljana Italije na plesišču pristopilo neznano dekle in začelo z njim plesati. Med plesom ga je objemalo, nato pa odšlo. Ta je takoj posumil, da mu je izmaknila zlato verižico (vredno približno tisoč evrov). Stekel je do vrat in to povedal varnostnikom, takrat pa se je pojavila soplesalka, ki jo je prepoznal.

Nato so prispeli policisti, ki so želeli identificirati mlado gospodično, a ni imela nobenega dokumenta, govorila pa je samo italijansko. Tatvino je želela podtakniti drugi ženski in ji je verižico vrgla pod noge, ko je šla mimo. Policist je to videl in se ni odzval na njeno kričanje, a so jo privedli v prostore policijske postaje, da bi s pomočjo fotokopije potnega lista ugotovili identiteto.

Na veliko presenečenje policistov se je izkazalo, da je tatica pravzaprav tat. “Policisti so ugotovili, da gre za moškega z izrazitim videzom ženske, in sicer za 20-letnega državljana Kolumbije,” so sporočili iz PU Koper.

Isti dan so policisti dobili tudi prijavo Hrvata, da mu je Kolumbijec v isti diskoteki med plesom ukradel ročno uro znamke Rolex, vredno tri tisoč evrov. Oškodovanec je osebo prepoznal na fotografijah.

Prijatelja iskal celo Interpol
Zgodba se je nadaljevala tako, da je dopoldan na policijsko postajo prišel 29-letni državljan Italije in Argentine, prijatelj državljana Kolumbije, ki je prinesel njegov potni list. Pri preverjanju v evidencah so policisti ugotovili, da ima zaveden ukrep, in sicer “prijetje s privedbo”, razpisovalec pa je Interpol Buenos Aires iz Argentine. Obvestili so preiskovalnega sodnika, ki je naročil, naj ga privedejo  na sodišče. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Kopru zanj odredil pripor, popoldan pa so ga policisti predali Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper.

Tudi 20-letnega državljana Kolumbije so s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj prav tako odredil pripor.

B. O.