fbpx

Plaz v Trbovljah zasul vozilo, v njem sta bili dve osebi. Težave tudi z vodo.

Foto: STA

Nekaj minut čez 7. uro zjutraj se je pri cementarni v Trbovljah sprožil zemeljski plaz. Ta je zasul vozilo, iz katerega so kmalu rešili potnico, nekaj pred 10. uro pa tudi ukleščenega voznika. Reševalci so oba odpeljali v bolnišnico. Cesta je na tem območju še vedno zaprta, težave pa so tudi z dobavo vode elektrike.

Plaz je zasul cesto med dvema betonskima ograjama, visokima od 3 do 5 metrov in dolgima 30 do 40 metrov, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Cesta zaprta
Na vozišče so se skotalile velike skale in droben material, posredovali pa so policisti, gasilci, reševalci in ostale službe. Cesta je na omenjenem delu popolnoma zaprta, obvoz pa zaenkrat ni možen, so še zapisali na policiji. Promet je preusmerjen čez Slačnik.

Iz občine Trbovlje so naknadno sporočili, da so skale močno poškodovale vozišče in oporni zid cementarne, s tem pa se je poškodoval tudi vodovod mesta Trbovlje. Območja spodnjega Bevškega, cementarne, železniške postaje in naselja Ob železnici so tako izpadla iz vodooskrbnega sistema vodovoda Trbovlje, ostala območja pa imajo oskrbo z vodo moteno.

Trboveljska komunala bo poskušala zagotoviti vodo celotni občini in naselju Bevško, medtem ko bodo ostalim omenjenim območjem vodo zagotovili v plastenkah, so zapisali na občini. Glede na to, da Trbovlje dobivajo vodo iz doline reke Save in je ta vod poškodovan, pa je do sanacije pričakovati moteno oskrbo z vodo na območju celotne občine. Uporabnike naprošajo, da vode ne trošijo prekomerno.

Ker so bili pod cesto tudi drugi vodi, so nekateri prebivalci ostali še brez elektrike in telekomunikacijskih povezav. Kot so zagotovili na občini, se pristojne službe trudijo rešiti situacijo.

Cesta bo po navedbah občine zagotovo zaprta več dni, lahko tudi tednov, zato obvoz v občino Zagorje poteka preko Slačnika, v občino Hrastnik pa preko naselja Čeče.

Šlo bo za zahtevno in nevarno sanacijo, so še opozorili. Občane ob tem naprošajo, da se držijo navodil pristojnih in vseh varnostnih ukrepov, predvsem pa naj si zaradi nevarnosti ne hodijo ogledovati vozišča.

Zaradi plazu težave z dobavo elektrike
Zaradi zemeljskega plazu je prekinjeno tudi napajanje z električno energijo. Brez napetosti sta ostali dve transformatorski postaji, delavci Elektra Ljubljana pa jo bodo skušali predvidoma do 13. ure vzpostaviti s pomočjo agregata.

B. O., STA