fbpx

[Video] Po hišni preiskavi naj bi policija pridržala partnerja brutalno pretepene sodnice

Daniela Ružič (Foto: Socialna omrežja)

Preiskava v zvezi s poskusom umora mariborske sodnice Ružičeve še vedno poteka v več smereh, po poročanju nekaterih medijev pa naj bi po včerajšnji hišni preiskavi, ki se je sicer zgodila šele slab teden dni po napadu na Danielo Ružič na njenem domu, pridržali njenega partnerja. Lahko bi šlo namreč za njegovo maščevanje, saj se je po informacijah našega vira sodnica v času napada vračala od ljubimca, a ker je sodila v številnih odmevnih primerih, bi prav lahko bila v “napoto” tudi globoki državi.

V petek popoldne je policija v Pekrah pri Mariboru izvedla hišno preiskavo na domu sodnice Daniele Ružič, po njej pa naj bi po poročanju Slovenskih novic pridržali njenega partnerja. Že pred tem smo na Nova24TV na podlagi anonimnega vira poročali, da naj bi bil mož med osumljenci policije, sodnica Ružičeva pa bi se lahko v nedeljo ob enih ponoči, ko je bila brutalno pretepena pred svojim domom, domnevno vračala od svojega ljubimca. Sodnico so sicer pretepli s kijem, ima večkrat počeno lobanjo in zlomljeni obe roki, po napadu pa so jo morali oživljati.

Preiskava poteka še vedno v več smereh, sodnica se napada ne spomni
Sodnica naj bi bila po poročanju Večera izven smrtne nevarnosti, njeno stanje pa naj bi bilo stabilno. S policisti naj bi že opravila razgovor, a se napada ne spomni. Preiskava tako še vedno poteka v več smereh, saj bi bil poskus umora lahko povezan tako z njenim zasebnim življenjem kot z njenim delom. Kot okrožna sodnica, ki je bila zaposlena na gospodarskem oddelku, je namreč sodila v kar nekaj odmevnih primerih.

Mariborsko okrožno sodišče. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Je bila Ružičeva v napoto globoki državi?
Kot smo že poročali, je bila v rokah Ružičeve med drugim odškodninska tožba DUTB zoper nekdanje vodilne v Probanki Romano Pajenk, Milano Lah in Vita Verstovška, od katerih terja odškodnino v višini 2,7 milijona evrov. Nekateri med njimi so pomembni in vplivni člani Foruma 21. Ružičeva je sodila še v gospodarskem sporu med Iskro in Mestno občino Maribor glede prekinitve projekta radarji za odškodnino 12,8 milijona evrov ter v odškodninskih tožbah podjetja KND in občine Duplek proti avstrijskemu Verbundu zaradi škode v poplavah Drave leta 2012. Prihodnji teden pa bi morala Ružičeva po podatkih s strani sodišča voditi tudi obravnavo v zadevi odškodninske tožbe Eko jarek d.o.o. proti Zavarovalnici Sava d.d. v višini 28 tisoč evrov pa tudi v zadevi odškodninske tožbe podjetja NGP Nizke gradnje proti Občini Starše v višini 86 tisoč evrov.

J. Ž.