fbpx

Po najdbi lobanje v peči v novomeškem Bršljinu: Bi lahko šlo za Majo, ki je izginila pred blokom?

Maja Vojvoda je bila nazadnje videna 16. maja 1986.

Policija v primeru najdbe delov človeškega okostja, ki so jih v soboto našli pri prenovi stanovanja v stanovanjskem bloku na Klemenčičevi ulici 11 v novomeškem Bršljinu, izvaja okrepljeno kriminalistično preiskavo, ugotavlja okoliščine in zbira obvestila. Kriminalisti so najdeno lobanjo zavarovali in jo predali Inštitutu za sodno medicino.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so potrdili, da je občan pri prenovi keramične peči naletel na ostanke človeške lobanje oz. lobanjskih kosti. Neuradno gre za otroško lobanjo.  Gre sicer za stanovanjski blok, zgrajen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Preiskovalci pa morajo med drugim ugotoviti, kdaj so omenjeno lobanjo zazidali v peč. Potrdili so tudi, da je kosti v peči prvotno odkril občan, policijo pa so o najdbi obvestili v soboto dopoldne, so še povedali na PU Novo mesto.

Po neuradnih informacijah Televizije Slovenija, ki je o tem poročala v nedeljo, bo preiskava zahtevna, saj se je v omenjenem stanovanju zamenjalo več lastnikov.

Maja izginila pred blokom
V informativni oddaji na Planet TV so včeraj špekulirali, da bi lahko šlo za pogrešano Majo Vojvodo, ki edina ustreza starosti na seznamu pogrešanih oseb slovenske policije. Maja se je v petek, 16. maja 1986, z dvema dečkoma igrala v prvem nadstropju stolpnice na Kuzmičevi 5 v Ljubljani, kjer je živela z mamo Marinko, očetom Darkom in mlajšim bratom Alešem. Ko so se trije otroci prenehali igrati, bilo je okoli šeste ure zvečer, je odšla pred stolpnico pogledat, kje je njen petletni bratec, ki je takrat obiskoval vrtec ob stari bežigrajski knjižnici. Ker brata ni opazila, je zavila za blok in izginila.

Škandal24