Po napadu Albancev na celjske dijake že prve aretacije

Foto: STA

Policisti Policijske postaje Celje so v zvezi s petkovim primerom nasilja odvzeli prostost trem osebam – Albancem s Kosova, od katerih je eden še mladoleten. Obravnavajo jih zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Primer hudega nasilništva, ki se je zgodil v petek pred Šolskim centrom Celje, kjer se je zbrala nevarna tolpa več kot 20 pripadnikov albanske skupnosti, ki je nameravala z železnimi palicami obračunati z dijaki te šole, je policija zadnji hip preprečila.

Danes v jutranjih urah so policisti odvzeli prostost trem kosovskim Albancem, od katerih je eden še mladoleten. Kot poročajo celjski policisti, se potek preiskave zaradi nasilništva intenzivno nadaljuje.

Kot da bi šlo za krvno maščevanje
Po navedbah starša dijaka, ki je bil vpleten v spopad, se je obračun pripravljal že dlje časa. Sovraštvo je zanetil incident, ko so se pripadniki albanske skupnosti spravili na enega dijaka šolskega centra in ga pretepli. Ta se jim je maščeval in nato sam obračunal s štirimi Albanci, kar je sprožilo pravo malo vojno med dijaki in Albanci. Dan pred petkovim napadom pa so Albanci surovo pretepli še enega dijaka, ki je težje poškodovan.

Marko Puš