Področje ilegalnih migracij še vedno katastrofa: Več kot 150 prijetih migrantov v zadnjem vikendu!

Foto: Twitter

Nezakonitim migracijam kljub temu, da se bliža konec poletja, ni videti konca. Policijska poročila iz Policijskih uprav Koper, Novo mesto in Ljubljana namreč kažejo, da so bili naši policisti zelo zaposleni z varovanjem državne meje, medtem ko je večina državljanov deževen vikend izkoristila za počitek. Še posebej pestro je bilo na območju Policijskih uprav Koper in Novo mesto, kjer so prijeli 133 migrantov. Skupno 150.

Od petka, 6. septembra, od 6. ure do ponedeljka, 9. septembra, do 6. ure so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 69 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili slovensko-hrvaško mejo. Šest oseb je bilo izpuščenih, ko je bilo ugotovljeno, da imajo državljanstvo Evropske unije, 25 oseb je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 33 oseb bo vrnjenih danes, le pet oseb pa je zaprosilo za mednarodno zaščito. Med njimi je bilo največ državljanov Pakistana, Bangladeša, Eritreje in Afganistana.

Policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica obravnavajo italijanskega državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika, ki ureja področje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. V soboto, 7. septembra, so namreč policisti pri Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobil znamke Renault Clio, ki ga je vozil 23-letni državljan, ki ima v sosednji Italiji urejeno bivanje. Poleg njega sta bila v vozilu dva Albanca, ki sta v državo vstopila na nezakonit način. Dvojica je bila že vrnjena na Hrvaško, vozniku pa grozi kazenska ovadba.

Po poročanju Policijske uprave Novo mesto so na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje v petek dopoldan odkrili, da se pet državljanov Pakistana in Afganistanec skrivajo v tovornem vozilu makedonskih registrskih tablic. Isti dan popoldan so odkrili še štiri migrante iz Pakistana, Afganistana in Maroka, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V tovornjaku s srbskimi registrskimi tablicami so v noči z nedelje na ponedeljek odkrili devet Pakistancev, šest državljanov Bangladeša in dva državljana Afganistana, ki so se želeli izogniti mejni kontroli. Okrog druge ure so v tovornjaku z makedonskimi tablicami odkrili dva državljana Pakistana in državljana Afganistana.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Na sled prišli tudi sprovajalcem
V bližini Obrežja so v soboto zvečer prijeli dva državljana Kosova, ki sta v državo prišla na nezakonit način. Kmalu potem so v bližini odkrili državljana Hrvaške in Srbije, ki ju sumijo, da sta prej omenjena čakala, da bi ju pospremila na poti naprej. Brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so v nedeljo dopoldne v bližini naselja Jesenice na Dolenjskem prijeli dva italijanska državljana in enajst migrantov, ki naj bi prihajali iz Iraka. Italijana sta v svojem avtu vozila po pet oziroma šest migrantov, ki sta jih zapeljala mimo mejnega prehoda. Dvojico so pridržali potem, ko so se v delo vključili tudi kriminalisti.

Na Čatežu ob Savi so v nedeljo ustavili dva avtomobila s slovenskimi registrskimi tablicami, ki sta ju vozila slovenska državljana. V vsakem izmed avtomobilov so bili po štirje migranti, ki naj bi imeli pakistansko državljanstvo. Kmalu se je izkazalo, da so se vsi izognili mejni kontroli. Oba državljana Slovenije sta bila zaradi pomoči pri nezakonitem prehajanju meje aretirana, so sporočili iz policije.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Novo mesto: Prijeli 64 migrantov
Policisti so po poročanju Policijske uprave Novo mesto prijeli 64 migrantov, ki so na nezakonit način prestopili mejo. V Dobličah so v petek popoldne prijeli 7 migrantov iz Bangladeša in državljana Pakistana, v Sečjem selu pa devet migrantov iz Bangladeša. V soboto opoldne so v Berčicah prijeli 16 migrantov iz Bangladeša. V nedeljo so jih v Jerneji vasi prijeli sedem, prav toliko pa tudi v Metliki. Šlo naj bi za državljane Pakistana, Indije in Maroka.

V ponedeljek zgodaj zjutraj so v Uršnih selih prijeli pet tujcev iz Alžirije, Libije in Maroka, ki so poskušali z vlakom odpotovati proti Ljubljani. Izkazalo se je, da ne morejo pojasniti, kako so prišli v Slovenijo, zato so jih pridržali. Tuje državljane, ki so v državo prišli na nezakoniti način, so prijeli še na Dolžu, Podgorju pri Pišecah, Gabrju (Novo mesto) ter Semiču. Skupaj so prijeli 32 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Pakistana, 9 državljanov Maroka, 6 državljanov Alžirije ter po dva državljana Indije in Libije.

Iz Policijske uprave Ljubljana poročajo, da so konec tedna do danes skupaj prijeli 22 migrantov, in sicer državljane Alžirije, Sirije, Maroka, Egipta, Irana in Libije.

Hana Murn

 • Olga101

  Koliko jih bo dobilo nagrado za nezakonit vdor v državo – azil in status socialnega turista?

 • Unikatna

  Kaj res nihče ne vlada v tej državi? Vse je razpuščeno kot krave na paši…Vse več ilegalcev, vse več mrtvih zaradi prometnih nesreč, vse več kriminala, vse več korupcije, vse več drog, itd…zatajijo inšpektorji, zatajijo odgovorni…ni da ni…

 • RATATA

  Pa dobr, po stotriintrideset po dvainosemdeset in po stotrinajst ….. vikend za vikendom, dan na dan …. pa kje so ti migriči ta moment

  • samotoje

   Integrirajo se v slovenski azilni in socialni sistem.

   • RATATA

    Za “naše” je najpomembnejše, da so prišli sem, v sistem jih bodo vkomponirali enostavno v imenu demokracije in človekovih pravic, saj predpisi in nezavezujoče deklaracije so pripravljeni in zavezujoči. V skrajnem primeru, če jak pulcaj pretirava z izgonom in prehiti, migrant toži državo, osamosvojeno socialistično Republiko Slovenijo s pomočjo vladnih nevladnikov..!

    • samotoje

     S poudarkom na socialistični.

 • skorpijon93

  Podatki kažejo da se je v letih 2012-2018 izselilo 58.048 državljanov od tega smo izgubili 37.153 državljanov,ki so ostali v tujini , namesto da bi bili srečni in zdravi doma in ustvarjali doma. Podatki so najslabši po osamosvojitvi ! Na drugi strani pa na veliko uvažajo bosance, albance kot poceni delovno silo pa vse njihove družine on nudi se jim vse ugodnosti po zakonodaji , Slovenija postaja jugoslavija v malem ! Slovenija je v katastrofalnem položaju ! navidezno se zmanjšuje brezposelnost

 • montyamp

  To pa se dogaja zato ,ker ste izvolili klovna .
  Butalci .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!