fbpx

Poglejte, kako nam je Petričevo Delo prodajalo mokre sanje: V Sloveniji naj bi sprejeli maksimalno 300 migrantov, zdaj jih je tu že skoraj tisoč!

Foto: sta

Policijska poročila nas še naprej informirajo v zvezi s tem, koliko ilegalcev je nezakonito prestopilo državno mejo. Žal se število migrantov, katerih cilj je prestopiti slovensko mejo, ne zmanjšuje – prej obratno! Samo poglejte, koliko nezakonitih migrantov so odkrili le na področju Policijske uprave Novo mesto in Koper.

Policisti so konec tedna na območju Policijske uprave Koper prijeli 43 ilegalnih migrantov, od teh 21 v soboto v Račicah. Na območju Bele krajine in Posavja pa so prijeli 38 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Skupno torej kar 81, od tega je še veliko tistih, ki jim je uspelo pobegniti roki pravice in se sprehajajo nezakonito po državi.

Med ilegalci, ki so jih policisti zasačili tokrat, je bilo 10 Sircev, 8 Pakistancev, 5 Eritrejcev, 5 Alžircev, 5 Afganistancev in 5 Maročanov. 

Z omenjene uprave še sporočajo, da postopki z njimi še niso zaključeni, kar po vsej verjetnosti pomeni, da so zaprosili za azil. Spomnimo, kaj je Delo razkrilo leta 2015 ob začetku prve velike migrantske krize: “Po predlogih evropske komisije bi Slovenija morala sprejeti 702 begunca. Če se bodo izpolnila pričakovanja premierja Mira Cerarja, bo število na koncu precej manjše. Po sestanku s francoskim predsednikom Françoisem Hollandom v Elizejski palači je povedal, da bi Slovenija lahko sprejela od 250 do 300 beguncev.” Danes, tri leta pozneje, je jasno, da je bilo to le prodajanje sanj. V Sloveniji je trenutno 623 oseb s priznanim azilom (mednarodno zaščito), 270 je prosilcev, ki so oddali vlogo in čakajo na rešitev (nastanjeni so v azilnem domu in izpostavah), še 92 jih čaka, da podajo prošnjo in na to čakajo v azilnem domu ter izpostavi. Skupno je to 985 oseb.

J. G.