Poglejte koliko migrantov izkoristilo silvestrski večer za ilegalni prehod v Slovenijo – nekateri hodili kar po avtocesti

Slika je simbolična

Ilegalni migranti nimajo počitka. Še na silvestrski večer so skušali prelisičiti policiste in vstopiti v državo. Mnogim je to verjetno tudi uspelo, ne pa vsem.

Med 31. decembrom  2019, od 6. ure in 1. januarjem 2020, do 6. ure, so namreč policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ambrusa in Ljubljane izsledili in prijeli 18 migrantov, državljanov Maroka in Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Tudi brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so nekaj pred četrto uro popoldne zadnjega dne leta 2019 na Čatežu ob Savi ustavili kombinirano vozilo, ki ga je vozil 37-letni državljan Črne gore. V postopku so ugotovili, da ima v kombiju 18 migrantov, domnevno državljanov Irana in Iraka. Prijetje so opravili v sodelovanju s hrvaškimi policisti, ki so opozorili na sumljivo vozilo. Vsem so odvzeli prostost, postopki z njimi pa še niso končani.

Dodajmo, da so prejšnjo noč na območju Višnje Gore prijeli še 6 migrantov (prav tako domnevno Maročane in Alžirce), ki so hodili kar po avtocesti od Višnje Gore proti Ljubljani, policiste so o tem obvestili mimovozeči vozniki.

Lana Božič