[Video] Pogrešanega Klemna Jakliča ponovno iščejo v Ljubljanici

Vir: Ž.K.

Klemna Jakliča še vedno niso našli. Iskanje se nadaljuje v Ljubljanici, kjer policisti in potapljači preiskujejo rečno dno, ki so ga sicer enkrat že preiskali, a so bili razmere pod vodo preslabe, da bi lahko zaključili, da ga zagotovo ni tam. Po mnenju reševalcev bo danes to dokončno jasno.

Potapljači iz Podvodne reševalne službe Ljubljana, katerim so se pridružili še potapljači iz Trbovelj, ki so vajeni kalne vode in slabe vidljivosti, bodo preiskali območje od Trnovega pa do Fužin. Predvidevajo, da je sicer največja verjetnost, da ga najdejo na območju med Ribjo brvjo in Mesarskim mostom.

“Težko rečem, ali ga bomo danes našli ali ne,” je povedal vodja Podvodne reševalne službe Matej Šetina. “Iskali ga bomo od zapornic do Tromostovja. Nato bomo šli iz vode, se z avti prepeljali do zapornic v Fužinah, kjer bomo pregledali tudi te,” je zatrdil Šetina.

Potekali naj bi dve vrsti preiskav – iskalna akcija in preiskava morebitnega kaznivega dejanja. “Preiskali bomo območje Ljubljanice, hkrati pa preiskujemo tudi, ali je bil morda Klemen Jaklič žrtev kaznivega dejanja,” je povedal Andrej Medvešček, komandir Policijske postaje Ljubljana – Vič. 

Ž. K.