fbpx

Ponoči je prišlo do strahovitega streljanja in umora, ostali se za življenje še borijo

Osumljeni Mirko Pilinger (Foto: Policija)

Ponoči je prišlo do grozovitega streljanja, v katerem naj bi osumljeni Mirko Pilinger ubil 22-letnika, še tri osebe, stare med 19 in 27 leti pa ranil. Osumljenca je policija v jutranjih urah že prijela. Gre za starega znanca policije.

V soboto okoli desete ure zvečer so policisti na številki 113 prejeli več klicev o streljanju na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju. Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. Nato je Pilinger pobegnil in pričela se je iskalna akcija. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Pred urgenco prišlo sto ljudi
Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do 3. ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurnim okrožnim državnim tožilcem ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto in Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Kdo je osumljenec umora?
25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter ogrožanja javnega reda. O dogodku poteka intenzivna kriminalistična preiskava in policija še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja ne moremo posredovati javnosti.

Naknadno so iz novomeške policijske uprave sporočili, da so osumljenca izsledili. Novomeški policisti so mu nekaj pred pol osmo zjutraj odvzeli prostost, tako da je zdaj v policijskem pridržanju.

Sara Kovač