Policija našla truplo, ki bi lahko ustrezalo napadalcu iz Fužin

Fotografija je simbolična. (Foto: Pixabay)

Policija je po streljanju na Fužinah odkrila mrtvega moškega, ki bi lahko ustrezal napadalcu. Zaradi posledic napada sta umrla dva človeka.

Ljubljano je danes poleg prometne konice pretresel še strelski napad na območju Fužin. S policije so sporočili, da je še neidentificirani strelec nekaj pred 15. uro ustrelil dve osebi, ki sta na kraju zaradi posledic umrli. Nato pa je storilec zbežal.

Sombrero bar Ljubljana - Kids4square

Dogodek se je zgodil v gostinskem lokalu Sombrero v Fužinah.

Očividci so za STA povedali, da naj bi žrtvi bili gosta v lokalu, ko je k njima pristopil storilec. Umaknili so se s terase na otroško igrišče lokala, kjer naj bi strelec izvlekel pištolo in ju ustrelil. Po pripovedovanju domačinov, ki so žrtvi poznali, bi lahko med njimi šlo za dolžniški spor. Policija sicer doslej motiva za dejanje še ni razkrila.

Kasneje so javnost obvestili, da so v širši okolici napada odkrili mrtvega moškega, za katerega domnevajo, da bi lahko bil storilec kaznivega dejanja. Po neuradnih informacijah STA naj bi storilec pobegnil z avtomobilom in naj bi imel po pobegu pri sebi še vedno orožje, pa tudi ročno bombo. Na območju Polja je avto ustavil, iz njega izstopil in si nato sodil sam. Policija za zdaj teh informacij ni potrdila.

Zbiranje obvestil in ugotavljanje okoliščin še vedno poteka.

Sara Kovač