Žalostno: V Dravi našli pogrešanega Domna, potrdila tudi policija

Foto: PU Maribor

Policija je pri jezu hidroelektrarne Zlatoličje našla truplo utopljenca, so potrdili mariborski policisti. Vsi dokazi kažejo na to, da gre za pogrešanega Domna Simoniča.

Policija je pri jezu hidroelektrarne Zlatoličje našla truplo utopljenca. Sprva se sicer še ni uradno vedelo, ali gre za več kot mesec dni pogrešanega Domna Simoniča, v javnosti pa so zakrožile neuradne informacije, da gre prav zanj.

To je popoldne v izjavi za javnost potrdil tudi vodja mariborskih kriminalistov. Kot je dejal, opis trupla in predmeti, ki so jih našli, pripadajo pogrešanemu. Zdaj sledi obdukcija, prvi izsledki pa bodo znani jutri.

Truplo so v reki Dravi na odtočnih rešetkah hidroelektrarne Zlatoličje odkrili delavci elektrarne, ki so na pomoč poklicali gasilce, ti pa so nato truplo izvleki vode, je za Maribor24 povedal Primož Osojnik, poveljnik Poklicne gasilske enote Maribor.

Domen je bil sicer pogrešan od februarja letos, v tem času pa je bilo v Dravi in njeni okolici organiziranih več iskalnih akcij. O njegovem izginotju so se pojavile tudi različne zgodbe. Če bo tudi uradno potrjeno, da gre za truplo pogrešanega Domna, bo to že tretji študent, ki je izginil v Mariboru in so ga nato našli v Dravi.

N. K.