fbpx

Policija obveščena o strašljivi zabavi, kjer naj bi celo posilili policijskega inšpektorja

Fotografija je simbolična. (Foto: Freepik)

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se policijski inšpektor udeležil zabave, na kateri je bil spolno zlorabljen, prisotne naj bi bile tudi droge. “Potrdimo lahko le, da ljubljanski policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. V tej zvezi je bil v policiji uveden tudi notranje varnostni postopek,” so sporočili s policije, kjer informacije niso zanikali.

Pred dnevi smo v uredništvo dobili sporočilo, da naj bi pri policijskem inšpektorju D. F. (ime hranimo v uredništvu) posredovala policija, in sicer zaradi jemanja drog in seksualnih orgij. Dopis je tudi vseboval podatek, da naj bi bil policijski inšpektor posiljen in posledično v negotovem zdravstvenem stanju. Z vprašanji smo se obrnili na policijo, ki je informacijo vsaj deloma potrdila – skladno z določili zakona o varstvu osebnih podatkov nam na vprašanja o konkretnih ali določljivih fizičnih osebah sicer niso mogli odgovoriti, vendar pa so navedli: “Potrdimo lahko le, da ljubljanski policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. V tej zvezi je bil v policiji uveden tudi notranjevarnostni postopek.”

Hkrati se je pojavila tudi informacija, da naj bi bil dogodek povezan z zadnjimi dogodki, ki so prišli v javnost v okviru afere Smodej-Uranjek, vendar pa je policija to zanikala: “Primer, v katerem policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, na podlagi dosedanjih ugotovitev ni povezan s trenutno aktualnim primerom preiskovanja domnevnega spolnega nasilja, o katerem krožijo informacije v javnosti,” so zapisali. V splošnem so dodali še, da v vseh primerih prejetih prijav preverijo, ali so morebiti podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje ali prekršek, in nato ravnajo v skladu z ustrezno zakonodajo. “Če so tovrstni dogodki povezani z zaposlenimi v policiji, primere preverimo in glede na okoliščine primera lahko izvedemo tudi ukrepe s področja zagotavljanja notranje varnosti,” so še navedli.

Sara Kovač