fbpx

Policija opozarja: Pazite se predrznih Poljakinj!

Foto: STA

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 11.40 obveščena o drzni tatvini na Vodnikovi cesti v Ljubljani, ki sta jo zagrešili dve Poljakinji, stari okoli 40 let. Policija svari pred vabljenjem neznanih oseb na svoj dom.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da sta neznani ženski na Vodnikovi cesti v križišču s Tržno ulico okoli 9.30 ogovorili oškodovanko v večjem vozilu temnejše barve, da bi jima pokazala pot do bolnišnice. Ko so prispele do bolnišnice, je ena od neznank vprašala, kje bi šla lahko na stranišče, takrat pa ju je oškodovanka povabila v svoje stanovanje.

Oškodovanka jima je skuhala kavo in medtem ko je ena “povabljenka” pila kavo, je druga izkoristila nepazljivost oškodovanke in ji v spalnici odtujila zlatnino, denar ter osebne dokumente. S tatvino sta jo oškodovali za približno 1.000 evrov.

Opis neznanih žensk: stari sta okoli 40 let, ena ima svetle lase in je močnejše postave, druga pa je temnih las in običajne postave. Govorili sta v poljskem jeziku

Policija občanom pri tem svetuje, da naj v svoje domove nikakor ne vabijo nepoznanih oseb. Če jih ogovorijo na ulici na poti do določene ustanove, naj jim to informacijo podajo, odsvetujejo pa, da z njimi sedejo v vozila in jim takšen način skušajo pojasniti pot. “V kolikor pa se odločijo za takšno vrsto pomoči, jih opozarjamo na samozaščitna ravnanja – vrednejše predmete naj imajo ves čas pod nadzorom, še posebej pa nepoznane osebe, ki so z njimi v stiku,” opozarjajo policisti.

M. P.