fbpx

Kdaj bo policija prišla po Tita Turnška?

Foto: STA

Policija je aretirala dve osumljeni osebi zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Pri tem so aretirali in odpeljali vodjo Andreja Šiška in še eno osebo, ki je bila poleg pri oblikovanju paravojske “Štajerska varda” na območju Apač. Sedaj javnost pričakuje tudi akcijo policije na domu predsednika zveze borcev Tita Turnška – vodje največje paravojaške enote, še vedno oborožene na partizanskih proslavah.

Slovenska policija je v preteklih dneh z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil obravnavala primer, o katerem so bile objavljene fotografije na družbenih omrežjih. Intenziven predkazenski postopek je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Danes zjutraj so kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave začeli z izvajanjem 5 hišnih preiskav stanovanjskih objektov in vozil. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in odredili pridržanje dvema osumljenima osebama. Operativne aktivnosti izvaja 40 kriminalistov.

Policisti še naprej zbirajo informacije
Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1.

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden, zato pozivamo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

C. Š.