Policija podala kazensko ovadbo proti storilcu, ki je grozil odhajajočemu guvernerju Jazbecu in njegovim otrokom

Foto: STA

Ljubljanski policisti so zaključili kriminalistično preiskavo groženj, ki jih je bil deležen odhajajoči guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec. Zanimivo, ugotovili so, da te niso bile povezane z njegovim delom oz. funkcijo, čeprav je grožnje dobil na službeni telefon. Zoper znanega osumljenca bodo vseeno podali kazensko ovadbo, saj je grozil tudi Jazbečevim otrokom.

Policija tako ne izvaja več Jazbečevega varovanja oz. zaščite, do katere je upravičen in za katero je zaprosil potem, ko je prek sporočil SMS na službeni telefon prejel več groženj, neznanec pa je grozil tudi njegovim otrokom. Jazbec je grožnje prijavil Policijski upravi Ljubljana 19. marca.

Jazbec sicer predčasno konec aprila odhaja s položaja guvernerja Banke Slovenije. Prevzel bo položaj v vodstvu evropskega enotnega odbora za reševanje bank. Vodenje slovenske centralne banke bo z majem prevzel namestnik guvernerja Primož Dolenc, še poroča STA.

C. Š.

 • Olga_10

  Policija grožnje resno obravnava le, kadar gre za grožnje “našim”…Spomnimo se, kako hitro so ukrepali pri Pahorju in tistega, ki je grozil, celo zaprli….Kaj pa pri Janši?!!!! Pri Logarju?!

  • janez.pokoncni

   Boštjan Jazbec nikakor ni “naš”. Mislim, da vas večina meša Boštjana in Marka Jazbeca, ki nista v “žlahti”. Če bi Drnovšek leta 2008 na željo Janše in koalicije za guvernerja predlagal Boštjana Jazbeca in ne marioneto Karjnca, bi danes marsikaj bilo drugače.

 • Vseslovensko Združenje Malih D

  VZMD pozdravlja hitro in učinkovito delo kriminalistov v primeru groženj Guvernerju Banke Slovenije, dr. Boštjanu Jazbecu, hkrati pa pričakuje tudi opravičilo Banke Slovenije in dr. Jazbeca, spričo javnih namigovanj in insinuacij, da za grožnjami stojijo razlaščeni vlagatelji. Kot je pokazala kriminalistična preiskava, grožnje Guvernerju Jazbecu niso bile povezane z njegovim delom oz. funkcijo, temveč – kot vse kaže – z njegovim zasebnim življenjem.

  Že po medijskih objavah, da Guvernerju Banke Slovenije grozijo ter njegovih namigovanjih, da za grožnjami domnevno stojijo v sanaciji oškodovani vlagatelji, so iz VZMD nemudoma sporočili, da so »v primeru izbrisa delnic in obveznic slovenskih bank uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, vključno s kazenskimi ovadbami zoper takratno vodstvo Banke Slovenije; v medijski komunikaciji pa je VZMD – kljub upravičenemu ogorčenju – ostal v mejah kulturno sprejemljivega. V VZMD odločno obsojajo vsakršen sovražni govor, tozadevne grožnje ali kakršnokoli nasilje.«

  http://www.vzmd.si/novice/guverner-jazbec-vzmd-pozdravlja-hitro-in-ucinkovito-kriminalisticno-preiskavo-grozenj-ter-pricakuje-opravicilo

 • janez.pokoncni

  Boštjan Jazbec se je globoko usedel mafiji v skledo. Ne vem koliko vas ve, 1/3 podrejencev (nekaj člankov na to temo se valja tudi po internetu) je v lasti “neznanih” UDBO skladov iz Luxemburga.
  Takšno škodo, kot je mafiji naredil B. Jazbec, ni do sedaj še nihče in DA, je daleč največji trn v njihovi peti.
  Žal je kolektivna blaznost, predvsem pa popolna nevednost 99.999 % prebivalcev šla v smer, da se po njem pljuva morali pa bi mu postaviti spomenik!

  • Maja

   in zakaj ni stopil pred kamero in državljane seznanil z dejstvi in imeni oseb ? Nekateri namigujejo in potem se skrijejo v tujino. Doma pa ustanavljajo preiskovalne komisije…ne, tako se ne vodi države.

   • janez.pokoncni

    Kako ni? Saj pa je dal milijon izjav, zgolj v prvih 6 mesecih svojega guverniranja podal preko 100 kazenskih ovadb. Epilog? Ljudje še vedno ne vedo, da ni on tisti Jazbec, ki je bil do nedavnega šef SDHja.

    Google, pa sem vzel kar prvi članek. Mafijski cajtng, nove24 ne bom citiral, ker nisem nikoli zasledil niti enega članka, ki bi napadal B.Jazbeca – tudi Logar, ki je jebal vsem vse po spisku, BJ ni nikoli nič očital!

    https://www.delo.si/sobotna/portret-tedna-bostjan-jazbec.html

    Kaj točno misli BJ ne vem ampak glede na famo, ki se je spletla okrog njega bi JAZ na njegovem mestu mislil sledeče : Odhajam, BEŽIM, iz te nore greznice, v kateri vladajo mafija in v kateri so ljudje mešanica neumnosti in hudobije, neizobraženi, nevedni ampak strahovitno kurje pametni.
    Če bi bil na njegovem mestu, bi vam vsem skupaj iskreno privoščil, da se požrete med sabo.

    Ker nisem na njegovem mestu upam, da je vseeno tako “nor”, da tej gnili državi in gnilim prebivalcem ne bo zameril vsega gorja, ki s(m)o ga mu storili prepričan pa sem, da nikoli več ne bo delal za to državo!

 • garfi

  JAnez JAnša o aktualnih zadevah
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2018