fbpx

Policija potrdila: Kranjski župan vozil pijan kot čep, odstopiti ne namerava

Kranjski župan Boštjan Trilar (foto: STA).

Policisti so končali preverjanje prometne nesreče, ki jo je 10. februarja pod vplivom alkohola zakrivil kranjski župan Boštjan Trilar. Grozi mu do tri leta zapora, saj so njegovo vožnjo označili za izredno nevarno. Župana, ki je pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan, bodo ovadili tožilstvu.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, so končali predkazenski postopek, ki so ga vodili zoper povzročitelja nesreče, ki se je zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje zgodila 10. februarja zvečer na Škofjeloški cesti v Kranju. Tedaj je kranjski župan s službenim vozilom trčil v nasproti vozeči kombi, preizkus alkoholiziranosti pa je odklonil in so ga zato pridržali.

Župan vozil “pijan kot čep”
Strokovni pregled, ki so ga opravili po prometni nesreči, je potrdil prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Na PU Kranj so pojasnili, da je bil rezultat 1,1 grama alkohola na kilogram krvi. Predkazenski postopek je potrdil sum, da je povzročitelj nesreče storil kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika.

Upošteva se 3. odstavek člena, saj se je nesreča končala z lahkimi telesnimi poškodbami. Tako Trilarju grozi denarna kazen ali zapor od treh mesecev do treh let in prepoved vožnje motornega vozila.

Trilar sprva: Nisem bil jaz
Policisti so med preverjanjem okoliščin nesreče kljub nekaterim nasprotujočim izjavam na kraju dogodka ovrgli možnost, da bi povzročiteljevo vozilo v času nesreče vozil kdo drug, kar naj bi namreč takoj po nesreči skušal prikazati župan.

Ostale podrobnosti prometne nesreče so predmet kazenske ovadbe in obvestila kranjskemu okrožnemu državnemu tožilstvu, so še sporočili policisti.

Trilar je sicer na izredni seji mestnega sveta, ki je na to temo potekala minuli teden, že povedal, da bo sprejel kazen, ki mu jo bodo zaradi povzročitve nesreče naložili pristojni organi. S funkcije župana pa kljub priporočilu mestnega sveta ne namerava odstopiti.

N. K., STA