Policija potrdila: Rope v centru Ljubljane storili migranti; v enem z nožem poškodovali človeka

Datum:

Po tem ko so ljubljanski policisti 9. 11 obravnavali primer moškega, ki je oropal moškega in pred tem tudi žensko na Čopovi ulici v Ljubljani, so za nas pojasnili dodatne okoliščine. Šlo je za tuje državljane, za tem pa se je zgodilo še eno, novo kaznivo dejanje, prav tako s strani tujih državljanov.

Minuli četrtek so storilci na Slovenski ulici v Ljubljani ženski ukradli torbico, kasneje pa denarnico moškemu na Čopovi ulici. PU Ljubljana je potrdila, da je šlo za državljana Maroka in Tunizije. Dva dni kasneje so dobili novo prijavo, prav tako je šlo za kaznivo dejanje s strani tujih državljanov.

“9. 11. 2023 okoli 3.30 smo bili  obveščeni, da so trije do sedaj neznani osumljenci pristopili do oškodovanca na Čopovi ulici v Ljubljani. Eden izmed osumljencev ga je odrinil, tako da je padel na tla, med tem pa so mu iz žepa hlač odtujil denarnico z nekaj sto evri  gotovine in peš pobegnili s kraja. Oškodovanec pri tem ni bil poškodovan. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so po vsej verjetnosti isti osumljenci, nekaj pred tem v bližini na Slovenski cesti s pogovorom zamotili oškodovanko in njena prijatelja, ter ji med tem odtujili torbico z vsebino,” so PU Ljubljana zapisali v elektronskem sporočilu in dodali, da nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodkov. Z zbiranjem obvestil so policisti izsledili in odvzeli prostost 18-, 23- in 24-letnim osumljencem, državljanoma Tunizije in državljanu Maroka. Bili so privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Foto: Wiki

Dva dni kasneje so bili znova obveščeni o poskusu ropa
Po tem ko je do nas v uredništvo prišla informacija še o enem poskusu ropa v centru Ljubljane, smo se za pojasnila prav tako obrnili kar na PU Ljubljana, kjer so trditve potrdili. Zapisali so, da so bili 11. 11. 2023 okoli 3. ure obveščeni o poskusu ropa v centru mesta, kjer sta dva osumljenca pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala cigarete. “Oškodovanec je zahtevo zavrnil, zato sta osumljena začela groziti z nevarnimi predmeti. Pri tem sta oškodovanca tudi lažje poškodovala,” so pojasnili in dodali, da so 28- in 19-letna osumljenca, državljana Maroka, prijeli na kraju ropa in sta bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.

T.B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...