fbpx

Policija razkriva, v kakšnem stanju je 22-letna Vanja, ki jo je sredi ulice večkrat zabodel 24-letnik

Foto: FB

 Včeraj,  11.  oktobra 2021, okoli 6.40 je več občanov iz Postojne poklicalo na  Operativno-komunikacijski  center  PU  Koper  in policijo obvestilo, da na Tržaški cesti v Postojni na ulici leži ženska, ki kliče na pomoč.

Na  kraj  so  bili  napoteni policisti PP Postojna in kriminalisti Sektorja kriminalistične  policije  PU  Koper,  ki  so  ugotovili,  da  je  na kraju poškodovana 22-letna ženska iz Postojne, za katero je zdravnik ugotovil, da je  bila  večkrat  zabodena  z  ostrim  predmetom.

Življenje visi na nitki
“Poškodovana  je  bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, od koder so nas obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje. Na  kraju je bil z zbiranjem obvestil pridobljen podatek o vozilu, zatem pa še uporabnik tega vozila, 24-letnik z območja Postojne, državljan Slovenije in Severne Makedonije. Isti dan mu je bila ob 8.40 na naslovu njegovega bivanja odvzeta prostost.  Pridržan je bil zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje poskusa umora,” sporočajo s PU Koper.

Osumljeni se je odpeljal
Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja in drugih preiskovalnih dejanj je bilo  ugotovljeno,  da  je okoli 6.35 na Tržaški cesti v Postojni prišlo do spora  med 22-letnico  in 24-letnikom, zatem pa je moški posegel po ostrem predmetu  in  sunkovito zamahnil proti ženski ter jo večkrat zabodel. Žrtev napada  je obležala na  kraju, osumljeni pa je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom. Preiskava  še  vedno  ni  končana,  saj so v teku hišne preiskave, ki se izvajajo na naslovu bivanja osumljenega in osebnega avtomobila, ki ga je uporabil  po  storitvi opisanega dejanja. Pred iztekom 48-urnega pridržanja bo 24-letni občan z območja Postojne s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa  umora priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Koper.

Sara Kovač