Policija v Idriji aretirala aktivista Gašperja Ferjana

Gašper Ferjan (Foto: Facebook)

Včeraj dopoldne so bili Idrijčani priča prizorom, kakršne običajno gledajo v filmih, tarča pa je bil aktivist Gašper Ferjan. Policija naj bi v postopku uporabila celo prisilna sredstva!

Policisti PP Idrija so včeraj dopoldne odvzeli prostost aktivistu in lokalnemu politiku Gašperju Ferjanu. Ta je bil kandidat za župana občine Idrija na zadnjih lokalnih volitvah, kot poročajo Slovenske novice, pa je nase opozoril, ko je zbral prek tisoč podpisov občanov za ohranitev javnega akvarija v mestu. Že pred lokalnimi volitvami je sicer kandidiral za poslanca na listi novinarja Bojana Požarja, pred lokalnimi volitvami pa se je povezal z listo Vilija Kovačiča Davkoplačevalci se ne damo več. Na volitvah, je bil sicer v drugem krogu za župana izvoljen Tomaž Vencelj.

Aretacija potekala kot v filmu!
Aretacija Ferjana, ki se je sicer zgodila sredi belega dne, je mimoidočim Idrijčanom ponudila prizore, kakršnih so sicer vajeni iz filmov. Ko so policisti pristopili do Ferjana, so zanj uporabili celo prisilna sredstva. Po spektakularni akciji so ga odpeljali v zapor v Solkanu. Uradno razlog aretacije še ni znan, govori pa se, da naj bi ga odpeljali na podlagi prošnje novogoriškega sodišča.

Fotografija osebe Gašper Ferjan.

Z vprašanji glede okoliščin aretacije smo se obrnili tudi na PU Nova Gorica, članek bomo posodobili takoj, ko bo več znanega.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.