Policija v Idriji aretirala aktivista Gašperja Ferjana

Gašper Ferjan (Foto: Facebook)

Včeraj dopoldne so bili Idrijčani priča prizorom, kakršne običajno gledajo v filmih, tarča pa je bil aktivist Gašper Ferjan. Policija naj bi v postopku uporabila celo prisilna sredstva!

Policisti PP Idrija so včeraj dopoldne odvzeli prostost aktivistu in lokalnemu politiku Gašperju Ferjanu. Ta je bil kandidat za župana občine Idrija na zadnjih lokalnih volitvah, kot poročajo Slovenske novice, pa je nase opozoril, ko je zbral prek tisoč podpisov občanov za ohranitev javnega akvarija v mestu. Že pred lokalnimi volitvami je sicer kandidiral za poslanca na listi novinarja Bojana Požarja, pred lokalnimi volitvami pa se je povezal z listo Vilija Kovačiča Davkoplačevalci se ne damo več. Na volitvah, je bil sicer v drugem krogu za župana izvoljen Tomaž Vencelj.

Aretacija potekala kot v filmu!
Aretacija Ferjana, ki se je sicer zgodila sredi belega dne, je mimoidočim Idrijčanom ponudila prizore, kakršnih so sicer vajeni iz filmov. Ko so policisti pristopili do Ferjana, so zanj uporabili celo prisilna sredstva. Po spektakularni akciji so ga odpeljali v zapor v Solkanu. Uradno razlog aretacije še ni znan, govori pa se, da naj bi ga odpeljali na podlagi prošnje novogoriškega sodišča.

Fotografija osebe Gašper Ferjan.

Z vprašanji glede okoliščin aretacije smo se obrnili tudi na PU Nova Gorica, članek bomo posodobili takoj, ko bo več znanega.

J. Ž.

 • Kataklizma

  Griiimo Eeedrciii :D
  Kar se pa tiče znanstvenice Brune Esih … ste ji na koncu pozabili zastaviti vprašanje, zakaj se je od leta 1995 (od kar Hrvaška “razmišlja s svojo glavo”) … odselilo ogromno število ljudi …? Več kot po letu 1945, če smo iskreni … v zadnjih nekaj letih skoraj 60.000 letno … Bruna in Haso pa delata to kar je delal “komunistični režim” prej … bravo, verjamejo vam le še hercegovci, ki so se preselili v svojo obljubljeno U in čisto deželo …

  • SIMON ROZIC

   A sploh veš o čem govoriš? Za vse zablode in slaba stanja držav tranziciji
   ima zasluge bivši YU totalitaren režim (komunizem in kvazi socializem), v
   katerem so že takrat delavci trumoma odhajali s trebuhom za kruhom in za
   boljšim življenjem in se vračali domov po desetletjih trdega dela, da so si postavili
   dom in uspeli pridobiti del tuje pokojnine , ki jih rešujejo še danes!
   Takrat so bili za “tovariše” zdomci tretjerazredni reveži in nekakšna “nacionalna”
   sramota. Zgodbe poznamo že pol stoletja in še pol stoletja bo potrebno, da
   izstopimo iz okov ZK Jugoslavije!

   • Kataklizma

    In zdaj po 70ih letih vi še vedno krivite komunizem :D kdo je kriv za odseljevanje dandanes? Po tvojem druže Tito, Ranković in Co. …. Če si tako nesposoben, da ti duhovi umrlih komunistov preprečujejo napredovanje, potem ti niti ljubi Bog ne more pomagat.
    Obenem se spomni Kitajcev, ki nas bodo pojedli za malico v 10ih letih … za kar potrebujemo mi 20 let, oni naredijo v 4ih letih … tik tak, tik tak, tik tak … a slišiš, kako se “demencokraciji” izteka čas …? :D

    • slosin

     …..kdo je kriv za odseljevanje dandanes? Po tvojem druže Tito, Ranković in Co. …..

     ….njihovi častilci in podrepniki…

     • Kataklizma

      Tik tak, tik tak, tik tak, … a slišiš, kako se “demencakraciji” izteka čas? :)
      Tvoji vnuki bodo obiskovali mašo v kitajščini :D

   • BlackOpsSystem

    te tvoji “zdomci”…..so dobro vedeli pred kom in kam bežijo!!! To so bili predniki teh naših sedajšnih veljakov, ki kradejo in ropajo slovenski narod!!!!!

 • lado

  ZAKAJ VI,KVAZI NOVINARJI NE PIŠETE O POSILSTVU MUSLIMANSKE GOLAZNI V SLOVENIJI ??????????!!!!!!!!!!! PA POLICIJA ,PREKLETI GNOJI KORUPTIVNI !!!!!! MORALI BI NAS OBVEŠČATI ,KOLIKO ALAHOVE DRHALI SO PRIŠVERCALI K NAM !!! PLAVA ,IZDAJALSKA BANDA ,KI JIM JE MORILSKA VERA -HALAL ,VEČ KOT LASTNI NAROD !!! POL SODIŠČA IN POLICIJE JE ČEFURSKE -džordžević,GOLAZNI !!! NA JUGU NI NIKJER ENEGA SLOVENCA !!! KRETENI OD GNOJA !!!!!!! KRIVI SO PA ITAK VOLILCI ,KI POGREŠAJO KOMUNISTIČNO SVOJAT !!!!!

  • KAPIBARA

   Povej kaj več

 • BlackOpsSystem

  A ni zanimivo kako “migrantske družine” zmrzujejo….kot na plaži v tropih……

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!