fbpx

Policija v Rakeku ustavila kombi z 21 migranti, romunskemu vozniku uspelo pobegniti!

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V nedeljo okoli enajste ure zvečer so policisti v Rakeku ustavili kombi z romunsko registracijo in v njem našli kar 21 nagnetenih migrantov. Voznik vozila je s kraja pobegnil.

Tihotapstvo migrantov je postalo tako donosen in razširjen posel za kriminalce, da imajo policisti z njimi težave tudi tam, kjer ni običajnih migrantskih poti. Tokrat so policisti v nedeljskih večernih urah ustavili kombi z romunskimi tablicami, v njem pa so začudeni našli kar 21 ilegalnih migrantov. 15 jih je državljanov Pakistana, šest pa jih prihaja iz Bangladeša.

Da je bila drama še večja, pa je poskrbel romunski voznik, ki je pobegnil s kraja dogajanja. Njegovo sopotnico, prav tako romunsko državljanko, pa so policisti uspeli prijeti.

Na območju Bele krajine zasegli 17 ilegalcev
Policisti  PMP  Metlika  so  med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo pri vozniku osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak našli in zasegli okoli 1.300 tablet z učinkovinami, ki sodijo v skupino prepovedanih drog. Zoper 58-letnega osumljenca bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med 19. in 22. oktobrom pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Damelj, Župelevec, Drenovec in Bojanci izsledili in prijeli 17  tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo (osem državljanov Pakistana, šest državljanov Bangladeša in tri državljane Sirije). Trije tujci so izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, preostale pa so po zaključenih postopkih izročili hrvaškim varnostnim organom.

C. Š.