V zreškem podjetju našli kar 100 kilogramov kokaina

Kokain (foto:STA)

V zreškem podjetju Swaycomet so zasegli 100 kilogramov kokaina. Celjski kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je pošiljka prispela iz brazilskega pristanišča v Sao Paulu. Z ladijskim prometom v zabojniku je pošiljka konec marca prispela v Luko Koper, kjer so v petek zanjo opravili carinjenje in izdali carinsko dokumentacijo.

Kot je v današnji izjavi za javnost povedal prvi mož celjskih kriminalistov Damijan Turk, so jih iz Swatycometa v ponedeljek obvestili, da so v vrečah prejetega granulata aluminijevega oksida našli pet večjih torb, v katerih je bilo več paketov, za katere so skladiščni delavci posumili, da bi v njih lahko bila droga.

Kriminalisti so ugotovili, da je podjetje Swatycomet naročilo granulat aluminijevega oksida pri gospodarski družbi iz Nemčije, ki posluje z brazilsko gospodarsko družbo.

Med vrečami z materialom našli pet torb kokaina
Pošiljka je bila v ponedeljek s tovornim vozilom dostavljena v zreško podjetje. Pri raztovarjanju tovora v prostore skladišča so zaposleni v petih od skupno 26 vreč, napolnjenih z granulatom aluminijevega oksida, ki ga uporabljajo v proizvodnji brusov, odkrili pet športnih torb.

V torbah je bilo 100 paketov, ovitih v gumijasto embalažo različnih barv. Vsak paket je tehtal en kilogram. S preliminarnim testiranjem je bilo potrjeno, da je bil v paketih kokain. Vrednost zasežene droge bi pri prodaji na debelo znašala približno štiri milijone evrov.

Celjski kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o storilcih kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, pri čemer sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi.

 

N. K.