Policijska uprava Koper prikriva podatke o migrantih! Skupno prijeli 791 migrantov, večina zaprosila za azil!

Nezakoniti migranti (Foto: Twitter)

Medtem ko nas Policijska uprava Novo mesto dnevno obvešča o številu ilegalnih migrantov, ki nezakonito prestopijo slovensko-hrvaško mejo, pa je PU Koper v svojih poročilih začela izpuščati dnevne podatke o mejnih zadevah in tujcih. Njihovo število do včerajšnjega dne smo prejeli šele na našo izrecno zahtevo. Sprašujemo se, zakaj prikrivajo te podatke ter komu s tem ščitijo hrbet? Je njihovo prikrivanje v interesu slovenskih prorežimskim medijev in levice?

Piarovka PU Koper Anita Leskovec je v svojih policijskih obvestilih, ki jih dnevno pošilja medijem, začela izpuščati podatek o mejnih zadevah in tujcih, torej koliko ilegalnih migrantov, ki nezakonito prestopijo državno mejo, dnevno ujamejo. Zanimivo je, da se je to zgodilo ravno v času, ko se je začel napet boj za poslanske stolčke, pa tudi, ko smo začeli javnost seznanjati z dejstvom, da so največ ilegalnih migrantov prijeli ravno na območju njihove policijske uprave.

Dejstvo: z migranti pridejo kriminal in bolezni
A lepo po vrsti. Nobena skrivnost ni, kakšno je stališče trenutnih vladnih strank do migrantskega vprašanja. Široko odprte meje za migrante, podeljevanje azilov in drugih ugodnosti, od finančnih do zagotovljene strehe nad glavo. Ob tem pa je jasno tudi stališče Slovencev, ki si v večini ne želijo migrantov v svoji državi, saj je znano, da prinesejo s seboj kazniva dejanja, posledica katerih je manjša varnost državljanov. Prav tako mnoge skrbi dejstvo, da migranti s seboj prinašajo številne nalezljive bolezni, kot so ošpice, garje in celo hepatitis. Mimogrede, za hepatitisom A je leta 2016 zbolel tudi minister za kmetijstvo, sicer predsednik SD, Dejan Židan, takrat pa so ga sprejeli tudi v UKC Maribor, so razkrivali mediji. Mar PU Koper ščiti hrbet slovenski levici, ki je nasploh naklonjena ilegalnim migrantom, na način, da ne poroča o prijetih tujcih, ki so nezakonito prišli v našo državo? Je morda to v interesu slovenskih prorežimskih medijev, ki že skoraj pregovorno pozabijo omeniti informacije v zvezi z ilegalnimi migranti? Kakorkoli že, PU Koper nas res ne seznanja več o prijetih ilegalnih migrantih, a to ne pomeni, da se s tem problemom ne sooča.

Letos na področju PU Koper prijeli kar 791 migrantov!
Ne spreglejmo pa niti dejstva, da je policijska uprava, katere direktor je Danimir Rebec, prenehala s pošiljanjem teh podatkov, ko se je izkazalo, da se je migrantski val z območja Bele krajine dejansko preselil na območje slovenske Istre. Zakaj so naenkrat nehali poročati o številu prijetih ilegalnih migrantov, smo povprašali tudi na omenjeni policijski upravi, kjer pa nam je Leskovčeva odgovorila, da “o ilegalnih migracijah obveščamo medije, ko je kaj posebno izstopajočega, predvsem dajemo poudarek obveščanju o prijetih vodičih, ki so tudi kazensko ovadeni”. Ob tem je razkrila, da so na območju PU Koper v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavali 526 oseb, ki so nedovoljeno prestopile kopensko državno mejo z Republiko Hrvaško. Lani v enakem obdobju so jih obravnavali “le” 162, kar pomeni, da je letos porast ilegalnih migrantov kar 325-odstoten. “Do vključno 22. maja pa so policisti obravnavali dodatnih 265 nedovoljenih prehodov državne meje,” je še razkrila šokanten podatek za obdobje od 1. maja 2018 do 22. maja 2018 ter dodala, da večina ilegalnih migrantov na območju njihove PU zaprosi za mednarodno zaščito, nato so odpeljani v azilni dom. “Največkrat osebe za ilegalne prehode državne meje izberejo območje PP Ilirska Bistrica. Mejo prehajajo predvsem v bližini mejnih prehodov Jelšane in Starod ter po železniški progi Šapjane-Ilirska Bistrica. Na območju PP Piran pa sta to območji v bližini mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja, na območju PP Koper pa Podgorje, Tuniši in Hrvoji.”

8 jih je končalo v priporu
Policisti policijskih postaj in koprski kriminalisti so letos obravnavali tudi 23 kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje. S PU Koper so nam razkrili, da so v nekaj primerih kazniva dejanja storilci izvrševali samostojno, v večini kaznivih dejanj pa so v ozadju kriminalne združbe, ki organizirajo prehode migrantov po celi poti, od Turčije preko Srbije oz. BiH in preko Hrvaške. “Zoper 8 prijetih osumljencev je preiskovalni sodnik OS Koper odredil pripor,” je še zapisala Anita Leskovec v odgovoru na naše novinarsko vprašanje in dodala, da je bil lani pripor odrejen za 23 oseb, ki so bile kazensko ovadene zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje. Sedaj nas bodo redno obveščali o številu ilegalnih migrantov, ki derejo v Slovenijo …

J. G.

 • Soave

  Največja barabija je v tem, da to delajo namenoma !! Čim več bi jih radi nabrali, da bo imela nova vlada največ dela s ” čiščenjem ” ?
  Torej slutijo, da jim je odklenkalo ?
  Joj, težka bo. Prav vse važne pozicije imajo.
  In se bo ponovila zgodovina iz leta 199o ?

  • Olga2345

   Tudi “vse važne pozicije” se lahko ukinejo…

   • Soave

    Drži.

    Vendar bo brez absolutne večine. . . . težka. In to je namen teh manevrov komunjar.

    • Olga2345

     Zato volimo SDS!

 • Franc Šink

  Kje so ti ogromni azilni domovi z kapaciteto več tisoč ljudi? ali jih pa vozijo v Kočevski rog.Komunisti to obvladajo.

  • Olga2345

   Na enem naslovu v Velenju prijavljenih 100 ljudi?

   • Vojteh Dovč

    kosovari

    • Olga2345

     Vseeno! Zakon je zakon in mora veljati v pravni državi za vse enako!

 • Olga2345

  V Nemčiji že raziskujejo korupcijo pri razdeljevanju azilov, bo treba po volitvah tudi tu narediti red! Zapreti meje in nezakonite migrantsiemu turiste, s Danijel vred, odsloviti!

  • Vojteh Dovč

   v Nemčiji???- oni so lahko kar tiho zajebali so zdej so pametni

   • Olga2345

    Ja! Vendar denar je denar! Kriminal je kriminal! Stolčki so stolčki…za to gre, ker se ljudje zbujajo! Slovenci upam, da smo končno budni!

 • if

  Migranti, intergracija?

  Sinočnji Odmevi RTV SLO 1 so gostili Gorana Popovića, ravnatelja osnovne šole Livada/LJ.

  Ravnatelj se zgraža, ker se migrabti ne učijo slovenščine, trdi, da mora država več storiti, zahtevati od migranotv, da se jezika naučijo, hkrati svoje razmišljanje izraža z mešanico balkanščine in
  slovenščine.

  Z Bobovnikom sta govorila o integracijii migrantov v RS. Izpostavila ste neobvladovanje slovenščine kot problem otrok migrantov in pripadajočih družin, migrantke mame ostajajo doma, zato niso podvržene procesu integriracije, ena generacija migrantov je glede integriranja že izgubljena, prihajajo ljudje iz Azije, za te bo pot integracije še posebej težka …

  Dejstva dokazujejo, da levičarji načrtno spreminjajo RS v kaotično stanje, ki bo vzniknilo v bližnji prihodnost tudi v obliki nasilja, spopadov med frakcijami migrantov in slovenstvom.

  Na bližnjih volitvaj je nujno voliti strategijo SDS, sicer bo RS spremenjena v kaos.
  Nujno je izvoliti SDS smernico “Zavarovali bomo Slovenijo!”

  • samotoje

   Celo taki, kot je Goran Popović, ravnatelj slovenske javne!! šole brez znanja jezika, so ugotovili, da je multikulti en velik nateg.

 • PIA PlA

  Židan nam je na soočenju razlagal, da Slovenci živimo v varnem in stabilnem okolju. Najbolj pa sem mu zamerila izjavo, ki jo je dal ob migrantskem vprašanju, da ljudje morajo za svojo varnost najprej poskrbeti sami! Dejan živi v strahu pred resnico; ali pa je to le del rdeče volilne psihoze.

  Varno okolje?
  Včeraj so sredi mesta s kolesa sneli žensko, jo ugrabili in ubili. Je to varno?
  Nekdanjega prvega ministra so obsodili na osnovi indicev. Je to varno?
  Več kot desetina za delo sposobnih prebivalcev te dežele je brezpselnih. Je to varno?
  Sodišče oprosti preprodajalce drog, senilne stare tajkune, spusti na prostost morilce. Je to varno?

  Stabilno okolje?
  Več kot 95 % zapufanost države je res zelo stabilna.
  Korupcija, tudi ta je stabilna.
  Ogromni davki – stabilni!
  Rdeča sodišča – stabilna, za to poskrbi doživljenjski mandat sodnikov.
  Povojni poboji – stabilno, krivce bo namesto roke pravice pokosila Matilda.
  Komunizem – stabilno, še vedno najmočnejša veja oblasti medtem, ko ga ves svet paradoksalno primerja s fašizmom.

  Le kaj bi mi brez črnega humorja rdečih.

  • AlojzZ

   Problemi Slovenije so:
   a) organiziran kriminal,
   b) sistemska korupcija in
   c) izumiranje prebivalstva.

   Kdor trdi, da je to varno okolje, trdo z namenom skrivanja resnice.

 • Olga2345

  Policaji kršijo ustavo in zakone, ko dobesedno šaflajo nezakonite divjake v državo! Bo treba tudi tu ugotavljati odgovornost ministrice in vseh vpletenih, saj gre za ogrožanje države in državljanov!

 • Antonius

  Policijsko upravo v Kopru bo treba po volitvah TAKOJ zamenjati. Skrivanje podatkov je mogoče tolmačiti, kot ogrožanje varnosti v državi. Kdo skriva podatke, kdo stoji za zahtevo skrivanja podatkov in zakaj, čemu služi skrivanje podatkov, so vprašanja na katera je treba dobiti konkreten odgovor.
  Šerijatarsko dogajanje na slovenski meji razgalja vso bedo ravnanj, ki jim botrujejo od VELEIZDAJALCA podprte vlade. Šarčeva stranka bo nadaljevanje istega sranja, ki nam ga je štiri leta počel Kučanov Cerar.
  Volite, podprite SDS, da se Slovenija zares, doma in v svetu, končno postavi na svoje noge.

  • AlojzZ

   SDS bo uredila problem z begunci? Potem, ko je svojega člana, ki je že pred leti čivknil:

   “… dovoliti približati meji na 500 metrov. Kar je več, vse postreliti, …”

   izključila iz svojih vrst:
   Sebastjan Erlah zaradi sovražnih tvitov izključen iz SDS
   https://siol.net/novice/slovenija/sebastjan-erlah-zaradi-sovraznih-tvitov-izkljucen-iz-sds-397741

  • John Kovacs

   Danasnji levicarji so izdajalski gnoj tako kot domobranci

   • if

    Trditev ni točna.

    Kronološko prvi izdajalci slovenskega naroda so komunisti Kardelj, Tito&Njuni, ker so bili del nacifašistične sprege, ki je razbijala Evropo. Tako je bilo tudi pred napadom nacistov na KJU, med njim 6. aprila 1941 in po njem.

    Prav zato so komunisti Kardelj, Tito&Njuni tudi največji veleizdajalci slovenskega naroda.

    • Antonius

     Johanovo znanje o enobe je še vedno na osnovnošolskem nivoju. Dediči revolucionarnih še danes skrivajo, da so s svojim terorjem nad golorokimi kmeti, ustvarili pogoje, da so se po vaseh organizirale obrambne vaške straže, ki so se kasneje združile v slovensko domobransko vojsko.
     Priseganje nacistom na Plečnikovem stadionu je vredna manj kot dež v sahari. Revolucionarnim služi samo kot očitek, s katerim opravičujejo svoj medvojni teror po slovenskih vaseh in strahotno povojno morijo prebeglega civilnega prebivalstva.
     Navsezadnje so dediči, spomenik sprave postavili morilcem, ki naj bi si ga zaslužili, ker so revolucionarno pospravili ogromno nedolžnih, njim opozicijskih
     Johan Kovacs je ceneno trobilo, zraslo na pokojninskih dodatkih svojih morilskih prednikov.

    • John Kovacs

     Komunisti so osvobodili lasten narod pred Nacisti

     • von Rhein

      Da ne boš večno živel v zmoti.Narod (ljudstvo) so osvobodsili s pomočjo zaveznikov partizani. Komunisti so se skrivali,organizirali sabotaže zaradi katerih je bilo usmrčenih mnogo talcev in določali kje je treba kaj ukrasti in koga ubiti. Njihova glavna vez je bil politkomisar,ki je bil tudi špicelj,ovaduh in je obveščal,če je kdo v četi izrazil kakršenkoli dvom o “skrivačih”.

     • John Kovacs

      Komunisti so bili avantgarda delavskega razreda.

     • RATATA

      komunisti nimajo lastnega naroda krepec!

     • John Kovacs

      Komunisti so zvesti svetlim idealom revolucije. Oni se bojujejo proti izkoriscanju cloveka po cloveku.
      Izkoriscanje nadonestijo z brezrazredno druzbo.
      Vprasaj Luko Meseca ali Luko Leskovska.

     • RATATA

      Povej še, da je bil prvi komunist Jezus Kristus! Kaj čakaš? A ti je nerodno to povedat?

     • John Kovacs

      Drugi, prvi he bil Janez Krstnik

     • RATATA

      Ja, ObetKrajner.

     • francelj3

      Osel!

     • John Kovacs

      Izdajalec!!!

 • Matt von Glanz

  Namen levicarjev je pridobiti volilno telo, kot v 90-ih!

 • totex39

  Če je to število resnično, pol tudi v Sloveniji velja alarmantno stanje. Policijo v Kopru in sigurno še kje drugje lahko imenujemo veleizdajalko države, kar se nam lahko zelo slabo piše.

 • bubamara

  Begunci oziroma socialni emigranti so tabu tema glavnih medijev. Verjetno bodo to temo začeli počasi spuščati v medije po volitvah. Tako se dela javno mnenje dragi butalci.

 • tramal

  Tile na sliki so po mojem sami doktorji ,inženirji in znanstveniki .Sarkazem press

  • Hun

   kok mas ti izobrazbe tukac

   • macon

    Dve diplomi. Ti?

    • Hun

     FDV?

     • macon

      Ena iz računalništva in ena iz umetnosti.

     • Hun

      aha zato je tok FDV diplomirancev v desnih strankah ker so levoruki in nesposobni…

 • Franjo Trojner

  Demokracija, pravna država in vsi dominatni mediji, so kaput!
  Alo!!!! Kakšna pravna in demokratična država te je to, če pred lastnimi državljani skriva resnico???
  Sestopljeni kader (ministri, ministrce, sekretarji in sekretarke na ministrstvih, politiki od koalicije nastavljeni na pomebna mesta v javni upravi/zavodih ) vlade Mira Cerarja javnosti prikrivajo podatke o prispelih ilegalnih migrantih, ker se bojijo, da bodo stranke SMC, Desus in SD pred bližnjimi parlamentarnimi volitvami izgubile še tisti mali, miceni procent podpore, ki jo v javnosti med svojimi volilci uživajo danes.

 • Lisjak

  Išče se ministrica za notranje zadeve,če jo kdo najde naj jo prveže in javi najbližji policijski postaji.

  • antimur

   V Sloveniji in to izključno pri kučanističnih pizdunih je to ustaljena praksa, takrat, ko ga zajebejo do skrajnosti, se umaknjejo , da jih živa duša ne najde. Tako je bilo s Kresalko v aferi z bulmastifi, tako je bilo z Erjavcem, ko je totalno zabluzil (po mojem namerno) slovensko ozemlje in morje, naivno bi bilo pričakovati, da je kdo iz te Cerarjeve greznice izjema.

 • šmentanamuha

  Sej ni kej za razmišljat. SDS je stranka, ki je zmožna stvari spraviti v red, zato je tudi edina logična izbira na volitvah. Bomo pa skrbno spremljali njihove zaveze in realizacijo. To pa ja. Ampak če jim rata večina tega, kar imajo v programu, potem se jim lahko vsi skupaj samo zahvalimo. Tudi levičarji ali vsaj tistih nekaj njih, ki premorejo malo več pameti.

 • antimur

  Takšen državni aparat je potrebno temeljito prečistiti in tvorce tega izdajalskega dejanja najmanj kar je, zajebati na cesto, oni, ki bi moral zaščititi narod, politično manipulirajo in skrivajo resnico, plačujemo jih pa vsi in to samo z enim razlogom, da nas zaščitijo, zavestno ščitijo barabe kučanistične, ki želijo okupirati Slovenijo z balkanci ter azijskimi in afriškimi muslimani.

 • šmentanamuha

  Teme ilegalnih migracij na soočenjih na javnem TV in POP-u sploh niso izpostavili. Pomemben je na AJPESU prijavljen in vrnjen kredit, ki ga je hotela legalno pridobiti SDS. To pa ja. Niti 5 milijard bančne luknje in milijarda opranega terorističnega denarja preko NLB in Logarjevo poročilo ni tako pomembna tema, kot je ta SDSov kredit, ki so ga hoteli vzeti za volilno kampanijo. Jaz vseeno upam, da je dovolj razumnih ljudi v tej državi in da z veliko večino izvolimo stranko SDS.

 • soc

  Piranski “staroselci” že tako govorijo med sabo srbohrvaško. Čez četrt stoletja torej arabsko?

 • Bahadur

  Vseh teh 791 teroristev naj vkrcajo na ladjo Triglav, četudi z okvaro motorjev in vse skupaj odvlečejo na Libijsko obalo. Brkača bo dejansko prvič služila svojemu namenu z vračanjem kamelojebcov na varno območje.

  • mona lisa

   To je odlična rešitev in najcenejša za nas. Na meje pa vso vojsko in z orožjem branit našo državo oziroma kar je ostalo od levakov.

 • domovina mili dom

  Najnovejše novice. Cerar in Rjavec sta s hrvaškim premjerom Plenkovičem sklenila tajni dogovor o uvozu migrantov v Slovenijo.

  • Lisjak

   Če je samo 50% tega res,kar je bilo v oddaji BUJICA je z našo državo fertik.

   • domovina mili dom

    Rešitev je. Vse kučanove medije “sfukat” in objaviti resnico. Rdeča banda čez noč propade.

  • francelj3

   S Plenkovičem in ljubiteljem tolstih moških riti, hik-glavnim komisarjem Junkerjem, tako da komunistom zdaj ne bo treba prodati NLB.

 • mona lisa

  Pa ne me basat da jim bodo dali azil?
  Te politike ki delajo škodo Slovencem čimprej na odpad migrante pa vse nagnat v državo izvira.DOVOLJ JE NEKE LAŽNE HUMANOSTI. Naj bodo politiki humani do lastnih ljudi ne pa nekih ki niso naši državi in ne bodo nikoli nič doprinesli razen ogrožanja. Dovolj je izkoriščanja lastnih državljanov z strani politikov, tajkunov, direktorjev in seveda migrantov. Upam da zmaga SDS in počisti z vso nastalo nesnago.

 • mona lisa

  UROŠ PALHARTINGER ( šest let je živel na območju islama ) je napisal odprto pismo evropski poslanki ge. Tanji Fajon glede vdora islamističnih hord na ozemlje EU.

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.

  (Vir: Odprto pismo je bilo posredovano na zasebno sporočilo)

  POŠlJI NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB!
  TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV!

 • Boco

  Zanimivo bi bilo tudi izvedeti koliko beguncev je prestopilo mejo na obmocju policijske postaje Murska Sobota. V Murski imajo zupana iz vrst SD, bil je tudi bivsi policist-kriminalist. Tako da obstaja verjetnost da tudi tam skrivajo podatke o prebeznikih

 • Waltter

  Za to je kriva policija, vsak policist ima mo#nost da napiüe kazensko ovadbo glede nezakonitega prehoda meje, pa je ne in lepo pogleda stran ter se mu pomaga izpolniti vlogo za azil, za katerega sploh ni pravne osnove. Delajo v nasprotju z zakonom samo zaradi tega ker jim je sef tako narocil al kaj? Pol bi se pa radi meli visje place zakaj za kasiranje in zato da legalizirajo kriminalne prehode meje?

  • Michael

   Pišeš na počez, pa tud zakonodaja na tem področju ti glih ni blizu Lažje je izvest postopek o prekršku (nezakonit prehod državne meje ni kaznivo dejanje) za kot pa vlogo za azil. O tej pa ne presoja policija ampak ministrstvo.

 • Michael

  Tole strašenje s podeljevanjem mednarodne zaščite oz. azila je brezvezno. Enostavna matematika pač ne da pravcega rezultata. Namreč samo na območju PU Koper naj bi prijeli več kot 700 ilegalnih prebežnikov, kapaciteta azilnega doma pa je okoli 200. Prošnja za azil je ena od možnih poti, saj se tako izogneju sodišču in vrnitvi na Hrvaško. PO popisu pa tako v enem tednun izginejo. Kakšni aziulni postopki lepo vas prosim.

  • slosin

   me zanima, kam ‘izginejo’? A mogoče v Avstrijo….nič ni slišati, da bi jih tam sprejemali…

   • Michael

    Valjda ne v Albanijo, Ja v Avstrijo in dalje proti severu. Nadalje pa ne bom komentiral, ker je očitno nimaš pojma o migantih, njihovih namenih in poteh

    • slosin

     pravilno si ugotovil,bolš da si tih, ja, veliki poznavalec migracij…

     • Michael

      hvala na komplimentu, sam ne vem zakaj bi bil tih če je pa pritjuješ moji navedbi

  • St

   Ne zagovarjaj neumnosti vladnih postopkov. Primer:V Angliji je zginilo 50000 migrantov. Kaj ne vidis kaj pocnejo radikalisti v Evropi? Dobrota Evrope nas bo vse kostala. Gre zelo hitro naprej.Si pa skregan z matematiko. Na mladih svet stoji -domovina Slovenija tudi. Zmigaj se in pokazi domoljubnost. 62 l

   • Michael

    Kakšen vladni postopek zagovarjam pa skregan z matematiko pojasni prosim al pa ne piši gluposti. Trdim samo da ilegalni prebežniki alias ekonomski migranti ne ostanejo v SVN, ampak se izgubijo nekje v Evropi

 • ljubinica

  A se bo to kar nadaljevalo?
  A Slovenija ni suverena drzava?
  A Slovenija ne sme sama odlocati koga sprejeti?
  A ne sme reci: Migrantov iz Afrike in BV ne sprejemamo. Pika.
  A se moramo za tako odlocitev komu opravicevati? Zakaj?
  Na svetu je milijarda+ ljudi, ki bi hoteli v Evropo.
  Do kdaj bo Evropa sprejemala migrante iz tretjega sveta? A dokler se tudi sama ne preobrazi v tretji svet?
  (V VB je bilo v letih 2016/17 opravljenih 5400 obrezovanj deklic. Mnoge so morali po posegu zdraviti v javnih zdravstvenih ustanovah. Zastonj.
  Niti enega cloveka niso kaznovali zaradi tega ostudnega pocetja.
  Ker multikulti. Ker spostujejo kulturo drugih. Ker so vse kulture enakovredne ….
  —-
  Na Svedskem drzavni organi priporocajo mladoletnim deklicam, ki jih starsi posiljajo z letalom v izvorno drzavo, da bi jih prisilno porocili, naj si dajo zlico v spodnje hlace …. tako jih bo detektor kovine zaznal in letalsko osebje se bo z deklico pogovorilo in jo resilo ….
  ——
  A to nam hocejo vsiliti?!

 • slosin

  Nekdo je že tukaj omenil, da so vse oči uprte v ilegalne migrante, pozabljamo pa, da nam levakarji masovno uvažajo jugoviče z njihovimi nezaposljivimi ženami in kopico otrok…Seveda vse zato, ker nam ‘primanjkuje’ delovne sile….No, Kopačka je pred kratkim še podpisala s srbijanci nek sporazum o lažji zaposljivosti delavcev iz Srbije…No, pa pred kratkim je bila tudi pri Putinu, ki ji je najbrž dal navodila, da mora v SLO uvoziti čim več jugovičev tako, da bo SLO še bolj rusofilska….Včeraj na nacionalki poslušamo, kako tudi v Krškem cvilijo zaradi problemov s priseljenci z juga….Bravo levakarji…… en priseljen šipac z ženo in vsaj dvema otrokoma, ki bo raznašal pošto ali delal pri rođaku na gradbenem odru za 700 eur, bo pa res ustvarjal hudo visoko dodano vrednost…Pa da ne govorimo o tem, kako on zasluži za svojo in nezaposleno ženo tudi za penzijo, pa šolanje otrok….zdravstvo….Vse bolj se mi dozdeva, da ima to eksperimentiranje s SLO širše razsežnosti….Da ne bo lepega dne prišlo na dan, da nam kdo pomaga pri dvigovanju BDP–ja samo zato, da bomo uvozili čim več jugosov pa azilantov….ki bodo seveda ‘delali’ za nas….Aja, da ne pozabim na gospodarski zbornici so celo izjavili, da bomo potrebovali tudi kitajske delavce…no, da bo talilni lonec nekih narodnosti še bolj pester….Do kdaj bomo še gledali te uničevalce Slovenije ?

  • ljubinica

   Slovenijo balkanizirajo. To je ocitno.
   (Tisti, ki jim Slovenija nikoli ni bila intimna opcija.)
   Tako se Slovenija vraca na Balkan in v komunizem, saj priseljenci volijo levake.

   • Novakec1

    Tako Slovenija izginja z obličja Zemlje. Ustanavlja se neka čefurska vukojebina.

 • Zgornji

  POPOVIĆ – JANKOVIĆ – PARAZITOVIĆ – ZLOBNOVIČ !!! ! !!! ŠE DOOOOBRO DA SEM ŠEL STRAN OD KOPRSKE BANKE !!! ! !!!

  • John Kovacs

   Pa ti zlobni ZGORNJI BUZERANTEK…

   • Zgornji

    Hja, vse moje bivše bejbe pravijo da nisem buzi !!! :-)) Zatorej sem srečen in pomirjen zaradi takih izjav od takih LAŽNIVCEV kot si ti !!! ! !!!

 • Janez Smodis

  Seveda spolicija skriva ,da migranti prihajajo saj morajo skivat ,ker so njim tako naročili

  • St

   Sedaj skrivajo migrante,jutri se bo SP skrivala pred njimi. ZBUDI SE NAROD!!!!!

 • garfi

  3. JUNIJA OSVOBODIMO SLOVENIJO – VSI NA VOLITVE IN PODPRIMO SDS !!!
  SDS: Zavarovali bomo Slovenijo! http://demokracija.si/slovenija/sds-zavarovali-bomo-slovenijo.html

 • stajerc5

  Popolnoma vseeno mi je, ce ta komentar ne spada k temu clanku. Ampak, vsak, ki se cuti zavednega Slovenca, si naj vzame cas in si pogleda cisto svezi prispevek na youtubu! Zahvaljujem se janezu.pokoncni, ki ga je prispeval!
  Zakaj gre? Tajni pakt med Cerarjem in hrvasko vlado v dvojni povezavi:
  Zakaj se tajno placuje nepotrebne denarje hrvaski, v povezavi z NLB!?
  Zakaj imajo migranti popolnoma prosto pot iz Bosne, cez Hrvasko do nas!?
  VSE DOGOVORJENO!!!
  Za znoreti!!!
  ….
  https://www.youtube.com/watch?v=OzUA8tAlV0E&feature=youtu.be

 • Adolf Hitler

  Seveda dobil ga boste ampak v Avriki proklet tifus na dveh parklih

 • Adolf Hitler

  Lahko se pripeavte na Težko kramolo kaiti čas se je istekel za ta tifus zadna upozorba bo padla potem bo luctvo vzelo samo pravico v roke kaiti luctvo ie drŽava in mariasci so odpisan če nebo z milo bo pa z zafukano in krvavo silo tu se lahko te mariasc prpravio za težk in krvav boi ki Bodo samo še Rest za Kompost ko ga bo luctvo prielo v svojem roke ta zaudaren smrad
  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

  • St

   Ce se bo nasa policija obnasala do migrantov pokroviteljsko zascitnisko,jih bodo zamenjali SERIATSKI MUSLICISTI.NAJ SI SLOVENSKA POLICIJA OGLEDA KAJ SE DOGAJA V FRANCOSKIH ,NEMSKIH,ANGLESKIH MESTIH.

 • Jerneja Petek

  Pet po pet jih zapakirajte in s hitro pošto pošljite nazaj, od kod so prišli. Še prej pa jih ponudite Merklovi.
  Pa kaj bomo s tem narodom? Ni nam treba tega. Dovolj imamo svojih revežev. Naj jim kar njihov Alah pomaga. Ti ljudje živijo drugačno življenje, ne bodo se naučili dihati z nami. Delali nam bodo škodo s svojimi prepričanji in uveljavljali svojo vero, zahtevali pravice,bonitete, se igrali svojo najljubšo igro TERORIZEM…Naj se vrnejo od kod so prišli. Me zanima, kako bi oni sprejeli nas, če bi bilo obratno. Poklali bi nas, ko ovce.

 • Jerneja Petek

  Stajerc5… dobro vprašanje si postavil
  “Zakaj imajo migranti popolnoma prosto pot iz Bosne, cez Hrvasko do nas!?”
  Ti povem zakaj? Njihov moto je “Ajde idite, ampak idite! Da se slučajno ne ustavite!”

 • lado

  ZLOVENCI !!! VOLILI STE IZDAJALCE ,PA NISTE ZADOVOLJNI !!! BEDAKI ,SAMI SI KOPLJETE-mo GROB!!!! A TO HOČETE VIDIOTI RDEČI !!!! POLICIJA PA ITAK NIČVREDNA DRHAL ,KI SO INKASANTI .GNOJI ZARUKANI !!!! NIMAJO SVOJE PAMETI ,KOT ROBOTI !!! GOOOOOOOOLAAAAAAZEEEEEN !!!!!!!!!!!!!!!!!! SPREGLEJTE ŽE VENDAR !!! SDS IN DESNI BOJO NAREDILI RED RED IN LEPŠE ŽIVLJENJE ZA NAAAAAS IN NAAAAŠEEEE POTOMCE !!! OOOOK !!!!!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!