Policist povzročil verižno trčenje vozil na ljubljanski obvoznici

Foto: STA

Na ljubljanski severni obvoznici med priključkoma Ljubljana Tomačevo in Ljubljana Nove Jarše je popoldne verižno trčilo šest vozil. Po prvih informacijah so udeleženci trka utrpeli lažje telesne poškodbe, do nesreče pa je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, ki jo je povzročil policist s službenim vozilom na nujni vožnji.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, je policist vozil iz smeri Celovške ceste proti izvozu Bežigrad. Pred izvozom za Bežigrad je naletel na stoječo kolono vozil, pri tem pa kljub zaviranju oplazil vozilo Volkswagen passat, nato trčil v zadnji del vozila Renault scenic, tega pa je ob trčenju odbilo v osebno vozilo znamke Lancia.

Škode za 20 tisoč evrov
V nesreči je bila ena voznica lažje telesno poškodovana, lahke telesne poškodbe pa sta utrpela tudi policist in policistka v službenem vozilu. Vse tri so z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. V nesreči je nastalo za približno 20 tisoč evrov materialne škode.

Zoper policista sledi prekrškovni postopek zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, so še sporočili s PU Ljubljana.

STA, B. O.

 • Vrhovnisodnik

  Lep vzgled sta nam dala, a se jima je domov mudil.

  • Peter

   Na malco.

 • xtc

  Jep!
  Kaj drugega kot policaj,verjetno je na nujni vožnji na štrajk.

 • pajot

  sledi prekrškovni postopek zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Ja,hudiča,saj je bil na nujni vožnji,sakrament.Koliko pa lahko pelje ,če je na nujni vožnji? 40,60,120?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!