fbpx

Policisti iz Slovenije izgnali 25-letnega tujca

Foto: STA

Minuli konec tedna so ljubljanski policisti na Avtobusni postaji Ljubljana opazili tujega državljana, ki je pobiral prostovoljne prispevke. 25-letnika je v preteklosti že obravnavala policija, takrat so mu bili zaradi zagotovitve plačila globe odvzeti tudi dokumenti. Tokrat je bil kršitelj izgnan iz slovenske države. 

V soboto okoli 11.30 so policisti na Avtobusni postaji Ljubljana pri opravljanju nalog čezmejne kriminalitete opazili tujca, ki je tam pobiral prostovoljne prispevke. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da gre za 25-letnega državljana Romunije, ki so ga policisti v predhodnih postopkih že obravnavali, saj so mu bili zaradi zagotovitve plačila globe odvzeti dokumenti.

Kršitelj je bil neposredno zaloten pri pobiranju prostovoljnih prispevkov. Odvzeta mu je bila prostost, z obdolžilnim predlogom pa so mu izrekli tudi sankcijo izgona tujca iz države. Prav tako je bil zanj predlagan odvzem pridobljenih sredstev s prekrškom, Romun pa je bil priveden k dežurnemu sodniku. Sodišče je kršitelju izdalo sodbo z izrekom globe in stransko sankcijo izgona tujca iz Republike Slovenije za dobo 3 let. S sodbo so bila tudi odvzeta tudi zasežena denarna sredstva v višini 15,15 evrov, ki so bila pridobljena s prekrškom. Kršitelj je bil odpeljan na MP Dolga vas, kjer je bil napoten iz države, so sporočili s PU Ljubljana.

N. K.