fbpx

Policisti, gasilci in veterinarji v akciji pred državnim zborom. V pisemski pošiljki našli neznan bel prah

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Nekaj pred 13. uro so bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni, da so v eni od pisarn državnega zbora v Ljubljani prejeli pisemsko pošiljko, iz katere se je vsul neznan bel prah. Naslovljena je bila na predsednika državnega zbora Milana Brgleza.

Policisti so pričeli nemudoma izvajati vse potrebne ukrepe in aktivnosti, ki so predpisani za takšne primere, in sicer so zavarovali kraj ogroženosti ter vzpostavili sodelovanje z ostalimi službami – gasilci in delavci veterinarske fakultete.

Tri osebe pridržane v karanteni
Zaseženo pisemsko pošiljko s sumljivo vsebino so policisti poslali na analizo na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani. Ta je pokazala, da snov ni bila škodljiva.

V času policijske in gasilske aktivnosti prostori objekta niso bili evakuirani. Tri osebe, ki so bile v stiku s pisemsko ovojnico, bodo do zaključka analize v karanteni.

V pošiljki ni bilo antraksa
Z inštituta za mikrobiologijo in imunologijo so policijo obvestili, da v pošiljki, ki so jo danes prejeli v državnem zboru, ni bilo antraksa. Rezultati molekularne diagnostike so bili namreč na antraks negativni, poroča STA.

M. P.