fbpx

Policisti v enem dnevu prijeli 14 nezakonitih migrantov, celo na celjskem območju!

Foto: epa

Policisti treh policijskih uprav – Celje, Novo mesto in Koper – so preko noči prijeli 14 nezakonitih migrantov.

Nekaj pred 13. uro je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli šest državljanov Afganistana, ki so se, skriti med tovorom, skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Krški policisti so popoldne v Krškem izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, so odpeljali v azilni dom.

Na območju PU Koper so policisti od srede, 13. februarja 2019, od 7. ure do danes, 14. februarja 2019, do 7. ure obravnavali tri osebe – državljane Sirije, Palestine in Turčije – ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Osebe so bile v skupini, ki jih je včeraj dopoldan obravnavala PP Kozina. V postopku so vsi zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom.

Na mejnem prehodu Dobovec so danes ponoči, pri vstopu v Slovenijo, našli tri državljane Afganistana, skrite med tovorom kompotov, ki jih je voznik vozil iz Srbije. Afganistanski državljani so v vozilo najverjetneje vstopili na bencinskem servisu na območju Hrvaške. Vse tri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

C. Š.