fbpx

Policisti prijeli Škofjeločana, ki je oropal bencinski servis

PU Kranj Foto: policija

V veselem decembru storilci  kaznivih dejanj na Gorenjskem ne počivajo. Nepridipravi si premoženjsko korist pridobivajo z izvrševanjem različnih kaznivih dejanj, med katerimi še vedno izstopajo tatvine in ropi. Med storilci so tudi odvisniki od prepovedanih drog.

Kriminalisti so dan po ponedeljkovem ropu bencinskega servisa v Škofji Loki, ki ga je pozno zvečer z  nožem  izvedel takrat  še neznani storilec, na podlagi zbranih obvestil odvzeli  prostost  moškemu  s škofjeloškega  območja. Utemeljeno je  osumljen  tega  kaznivega dejanja, včeraj pa je bil priveden k preiskovalni sodnici  pristojnega  sodišča,  ki  je ga je poslala v  pripor. Pri odvzemu prostosti  so  mu  kriminalisti  zasegli  manjšo količino prepovedane  droge,  za  kar  bo  obravnavan  še  v prekrškovnem postopku. Moškega so  policisti pred ropom obravnavali že za več premoženjskih kaznivih dejanj.

Škofjeloškemu roparju so policisti zasegli drogo.

Letos so sicer gorenjski policisti do novembra obravnavali 13 ropov in jih raziskali sedem. Lani pa jih je bilo v enakem obdobju 20, raziskali pa so jih 13.

Branka Jurhar