fbpx

Policisti PU Koper in Novo mesto v enem dnevu prijeli 33 ilegalcev; PU Ljubljana podatkov še vedno ne objavlja!

Foto: YouTube

Policisti policijskih uprav Novo mesto in Koper so v enem dnevu obravnavali 33 primerov nezakonitih migracij. Policijska uprava Ljubljana, kljub našemu zaprosilu, podatkov še vedno ne objavlja. 

Policisti na mejnem prehodu v Slovenski vasi so med opravljanjem skupne mejne kontrole s hrvaškimi policisti v prtljažnikih dveh osebnih avtomobilih hrvaških registrskih oznak našli štiri tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Postopke z voznikoma, državljanoma Hrvaške, in postopke s štirimi državljani Turčije so prevzeli hrvaški varnostni organi.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v krajih Kapele, Blatnik pri Črnomlju, Stara Lipa in Žuniči izsledili in prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Pakistana, dvema državljanoma Tunizije in dvema državljanoma Alžirije še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti od srede, 13. marca 2019, od 7. ure do četrtka, 14. marca 2019, do 7. ure obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Tri osebe so obravnavali na PPIU (vse so vrnili italijanskim varnostnim organom), 13 oseb pa so obravnavali na PP Ilirska Bistrica. Od teh šestnajstih so trije zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, 13 oseb pa bodo vrnili na Hrvaško.

Obravnavane osebe po državljanstvu:
– 12 Pakistan,
– 2 Maroko,
– 1 Alžirija,
– 1 Afganistan.

C. Š.