fbpx

Policisti ugotavljajo: Prišla je pomlad in z njo traktoristi v rožicah

Foto: EPA

Prebudila se je pomlad, z njo pa so se pripeljali tudi traktoristi v rožicah. Slovenski policisti so morali v zadnjih štiriindvajsetih urah zaseči kar dva traktorja, saj sta bila voznika v obeh primerih močno v cvetju in nesposobna vožnje. 

V prvem primeru so policisti prometniki v popoldanskih urah v Novem mestu ustavili vinjenega 60-letnega voznika traktorja. Pri pregledu so ugotovili, da je omenjeni sicer imel vozniško dovoljenje, vendar le-to ni bilo veljavno. Neodgovornemu vozniku so zasegli traktor, o njegovih kršitvah pa obvestili tudi pristojno sodišče.

Drugi opiti traktorist se je vozil na cesti med Dolžem in Velikim Cerovcem. Tam so ga ustavili policisti in ugotovili, da prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Pijani 80-letni traktorist je sicer stari znanec novomeških policistov, saj so ga zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov že večkrat obravnavali. Ko so policisti ugotovili, da voznik kaže znake opitosti, so želeli z njim opraviti test alkoholiziranosti, a ga je ta odklonil. Možje v modrem so mu traktor nato zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Ne rožic, cipres se mu je zahotelo
Na pomlad se je zahotelo zelenja tudi neznanemu storilcu iz občine Vipava. Ponoči je namreč odtujil tri glinena cvetlična korita s posajenimi cipresami in z omenjenimi predmeti odšel neznano kam. Nepridiprav si je nato spotoma prilastil še dve ulični svetilki.

Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je bil lastnik oškodovan za približno 420 evrov. Policisti PU Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom proti neznanemu storilcu podali kazensko ovadbo.

Ž. K.