Policisti uradno priznali: “V zadnjem letu se srečujemo s povečano problematiko ilegalnih prehodov!”

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

Na območju PU Koper so policisti od petka, 7. decembra, od 7. ure do ponedeljka, 10. decembra, do 7. ure obravnavali 21 nedovoljenih prehodov državne meje. Obilo dela so imeli z ilegalci tudi na območju PU Novo mesto. Tam so obravnavali 9 ilegalcev in še Romuna, ki so ga ujeli v ukradenem avtomobilu. 

S PU Koper so nam sporočili, da so po enotah prejeli sledeče število ilegalcev: PP Ilirska Bistrivca 17, PP Postojna 2 ter po enega PPIU Koper in PP Piran. Dodali so, da za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba, kar pomeni, da jih je bilo 12 že vrnjenih na Hrvaško, 9 pa jih je najavljenih za vračanje danes. Med ilegalci so prevladovali Maročani, Pakistanci in Albanci (vsake narodnosti po štirje), sledili so Iračani (3), Afganistanci in Egipčani (2) ter po en državljan Maroka in Tunizije.

V soboto, 5. decembra, pa so policisti v Gradišču pri Materiji ustavili osebni avto WV Golf, albanskih registrskih tablic, ki ga je vozil državljan Albanije z urejenim statusom v EU, njegov sovoznik pa je bil prav tako državljan Albanije z urejenim statusom v EU. “Prevažala sta tri državljane Albanije, ki so prestopili mejo ilegalno. Organizatorja sta bila pridržana in s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Ostali državljani Albanije so bili vrnjeni na Hrvaško,” so še razkrili v PU Koper. Do podobne obravnave je prišlo tudi danes zgodaj zjutraj, natančneje ob 1.10, ko so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto R-Megane, registrskih številk Makedonije. Vozil ga je 27-letni državljan Srbije, ki je prevažal 6 ilegalnih migrantov – tri Pakistance, dva Egipčana in enega Afganistanca. Eden je bil skrit v prtljažniku. Vozniku je bila odvzeta prostost, sledi mu kazenska ovadba.

Policisti k preiskovalnemu sodniku privedli že 101 osumljenca
NA PU Koper so priznali, da se v zadnjem letu srečujejo s povečano problematiko ilegalnih prehodov: “Veliko energije in časa vlagamo predvsem v prijetja vodičev, ki organizirajo ilegalne prehode, in s tem povezane kriminalistične preiskave. Letos so kriminalisti k preiskovalnemu sodniku tako privedli že 101 osumljenca, za 91 oseb pa je preiskovalni sodnik odredil pripor,” nam je sporočila predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi Anita Leskovec.

Državljan Alžirije, kjer ni nobene vojne, zaprosil za mednarodno zaščito?!
Ilegalni migranti pa jemljejo energijo tudi dolenjskim policistom. Na PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini krajev Božakovo, Učakovci in Svržaki izsledili in prijeli devet migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po zaključenih policijskih postopkih so državljana Alžirije odpeljali v azilni dom, štiri državljane Maroka, dva državljana Alžirije in dva državljana Eritreje pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Foto: Twitter

To pa še zdaleč ni vse. Obravnavali so tudi državljana Romunije, ki so ga ujeli v ukradenem avtomobilu. “7. 12. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Range rover nemških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Pri preverjanju dokumentov vozila in številke šasije so odkrili nepravilnosti. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil v juniju 2018 ukraden v Italiji,” je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto. Vozilo so zasegli, 51-letnemu vozniku iz Romunije pa odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

M. S.

 • bojan

  zdej se boste lahko še z večjo … sploh po podpisani bedariji

  • Zgornji

   JA – ŽAL PA JIM TO SPLOH NI JASNO !!! ! !!! ALI PA JIM JE, PA SE RAJŠI NEUMNE DELAJO !!! ! !!!

 • tramal

  Za vsakega begunca izženimo pet izdajalskih komunistov ,pa bo hitro red.

  • wowoo

   Ja pol vas bo pa ostalo sam še za en Duplek z okolico … Ka boš pa pol ?

  • Zgornji

   BEST CHOICE !!! ! !!!

 • BlackOpsSystem

  In ko grem jaz preko meje z hrvaško, me samo naši policaji zaustavijo in prečekirajo dokumente…WTF???!!!

 • Van Der Waals

  SREČUJEMO SE S PROBLEMATIKO SOVRAŽNEGA GOVORA KI GA LEVI FAŠISTI ZLORABLAJO ZA DOSEGO SVOJIH CILJEV.

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • RATATA

  Po vsej Evropi skrbno pazijo, da ne bi kaj prišlo v javnost!

 • Olga2345

  Po marakeški deklaraciji ne bodo več nezakoniti, bodo priviligirani enako kot komunisti!

 • ZatonMesecnikov

  #Policisti uradno priznali: “V zadnjem letu se srečujemo s povečano problematiko ilegalnih prehodov!”#

  Sedaj bodo pa po stari levičarski navadi iskali kdo je izdal to informacijo…..

 • Zgornji

  PA NAJ POTEMTAKEM KAR CEL SVET ZAPROSI ZA MEDNARODNO ZAŠČITO, … !!! ! !!! IN BOMO KMALU VIDELI KAM BOMO PRIŠLI ,,, … !!! ! !!!

 • gorjanc

  Po MARAKEŠU ne bo nič drugače, če so butci mislili da bo (VLADA S SVETOVALCI), Migranti bodo še kar naprej vdirali v EU kakor sedaj, le ,da bomo mi zaradi zavez imeli večje obveznosti, Midranti bodo marakeš razumeli nekako takole:saj so sprejeli migrantski sporazum in nas MORAJO sprejeti!!!!!

 • cosmosjasnovidec

  Srečujejo se z problematiko mejnih prehodov?
  Pa komu hoče nakladati prekleta strahopetna policijska golazen pizda jim materina zafukanci navadni.
  Kaj se imajo z čim soočevati gnoji navadni?Hrvati stirajo vse migrante na Bosanski meji nazaj v Bosno,če jo ti prestopijo,Če se ne poberejo takoj jim pomagajo z dobrimi batinami sem videl na lastne oči.
  In kaj počne ta nesposobna policijska golazen pri nas?.Sprejme jih in vozi v azilne centre,ker se jih boji saj jih musliči premlatijo kot hudiče,če jih ne ubogajo oziroma ne naredijo kot jim muslimanska gnusoba ukaže.
  Na mejnih prehodih je potrebno vso policijo odpustiti,ker je tam popolnoma brez kakršnekoli koristi in sam odvečen strošek državljanom.
  Če je tam ali ni je namreč enako.Musliči zraven njih prehajajo mejo ti jih pa gledajo tako,da tam potemtakem tako ali tako niso potrebni.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!