fbpx

Policisti v Ljubljani zaradi “večdimenzionalne” vožnje prijeli voznika BMW-ja

Foto: iStock

Ljubljanski policisti so na avtocesti ustavili 23-letnega voznika, ki je imel pri sebi celo vrsto drog – od konoplje in amfetaminov do alkaloidov. Za vsak primer je imel še 17 tablet ekstazija. Moškega so policisti pridržali, pri njem pa opravili tudi hišno preiskavo, med katero so odkrili tudi heroin.

Ljubljanski policisti so minuli vikend ponoči na avtocesti pri izvozu Ljubljana Brdo zaradi nezanesljive vožnje ustavili in izvedli kontrolo 23-letnega voznika osebnega vozila znamke BMW, v katerem so bili še 4 potniki, stari med 19 in 22 let.

Med postopkom so policisti osebam zasegli prepovedano drogo, in sicer 23-letnemu vozniku nekaj gramov konoplje, amfetaminov, alkoloida in heroina ter 17 tablet ekstazija, pri 19-letni potnici pa 6 gramov konoplje in 15 tablet ekstazija. Ostalim trem potnikom so policisti zasegli “le” po nekaj gramov marihuane.

Na domu je policiste čakalo še 15 zavitkov heroina
Policisti so 23-letniku odredili pridržanje, da so lahko zbrali obvestila in dokaze. Prav tako so mu zasegli vozilo. V nadaljevanju je bila pri 23-letniku na podlagi pridobljene odredbe pristojnega sodišča opravljena tudi hišna preiskava, med katero so policisti našli in zasegli še 15 zavitkov heroina in nekaj gramov konoplje.

Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper 23-letnika in 19-letnico na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo zaradi sumov kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Zoper ostale 3 osebe, ki so posedovale manjšo količino prepovedanih substanc za lastno uporabo pa sledi prekrškovni postopek.

N. K.