fbpx

Policisti v stanovanju v Ljubljani našli umorjenega 44-letnega igralca Gašperja Tiča

Gašper Tič (foto: STA)

Ljubljanski policisti so danes zjutraj v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani našli mrtvega 44-letnega moškega, za katerega se je izkazalo, da je znan dramski igralec Gašper Tič. Po podatkih policije se je moški sprl z 20-letnikom Stefanom Cakićem. Slednji je z ostrim predmetom poškodoval 44-letnega igralca, ki je zaradi poškodb na kraju umrl, 20-letniku pa so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost. Policisti tudi še vedno nadaljujejo s preiskavo.

Z do sedaj zbranimi obvestili so kriminalisti ugotovili, da sta se znanca, 20- letni osumljenec Stefan Cakić in 44- letni oškodovanec, družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer je med njima prišlo do spora oz. prepira. Med prepirom je 20- letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 40- letnega oškodovanca, kateri je na kraju zaradi poškodb umrl. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora.

Za svoje delo prejel več nagrad
Priljubljeni dramski igralec Tič je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije in je bil sicer v svoji igralski karieri najbolj zvest prav MGL. V omenjenem gledališču se je Tič zaposlil leta 1997. Po sedmih letih je za leto dni hišo zapustil, a se je leta 2005 spet vrnil. V svoji karieri je ustvaril vrsto izstopajočih likov, za svoje delo je med drugim prejel Severjevo nagrado.

Foto: STA

Tič se je ukvarjal med drugim tudi tudi s pisanjem, gledališko režijo, pogosto v ljubiteljskih gledališčih, in pedagogiko, med drugim je v Šentjakobskem gledališču režiral igri Bog Woodyja Allena in komedijo po motivih del različnih avtorjev z naslovom Tičja kletka. Za stvaritev lika Ana Liza v oddaji Spet doma na RTV Slovenija je leta 2006 prejel Viktorja za posebne dosežke.

C. Š., STA

Komentarji so onemogočeni.