Politika odprtih vrat: Včeraj obravnavanih 30 nezakonitih prehodov državne meje

Datum:

V noči na sredo so na Policijskih upravah v Mariboru, Celju, Kopru in Novem mestu skupno obravnavali 30 nelegalnih prestopov državne meje. Policijska poročila prihajajo v času, ko avstrijske oblasti opozarjajo, da se našim mejam približuje masoven migracijski val oseb iz tretjega sveta, slovenski politični vrh, vključno z notranjo ministrico Tatjano Bobnar, pa napoveduje solidarno politiko, ki utegne Slovenijo spremeniti v migrantsko prestolnico Evrope. 

V zadnjih 24 urah so slovenski policisti obravnavali 30 nelegalnih migrantov, med katerimi do bili državljani Afganistana, Iraka in celo državljani Rusije. Omenjene številke so domala kaplja v morje, proti temu, kar šele prihaja, medtem, ko v javnost prihajajo informacije, da so azilantski domovi večkrat preobremenjeni.

S torka na sredo so policisti iz PU Celje med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šmarja pri Jelšah prijeli dva državljana Rusije, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Zoper njiju potekaj postopki za izročitev hrvaškim varnostnim organom. Da so obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda čez državno mejo, so sporočili tudi iz PU Maribor.

Dnevno število ilegalnih prehodov vedno višje
Iz PU Novo mesto so sporočili, da so policisti so v noči na 3. 8. med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  PP  Brežice (Mihalovec) izsledili in prijeli devet državljanov Iraka  in  dva  državljana  Afganistana, medtem ko PU Koper beleži kar 15 ilegalnih prehodov državne meje v zadnjih 24 urah.

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...