Vandalom prekipelo: Znesli so se nad komercialno televizijo POP TV

Foto: STA

Nekaj pred 3. uro zjutraj so neznanci na Kranjčevi ulici v Ljubljani na parkirišču vlomili v več službenih vozil komercialne televizije POP TV. Nekaj so jih polili z vnetljivo snovjo, enega pa tudi zažgali, so sporočili iz družbe Pro Plus.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da preiskava dogodka še poteka. Po do zdaj zbranih obvestilih je znano, da so neznani storilci poškodovali štiri vozila, od tega je bilo eno vozilo tudi zažgano. Policisti so kraj zavarovali do jutra, ko so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja pričeli kriminalisti PU Ljubljana.

Kot je na spletni strani poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, so pri dogodku posredovali tudi gasilci Gasilske brigade Ljubljana. Požar je sicer pred prihodom gasilcev že pogasila varnostnica, gasilci pa so kraj dogodka pregledali ter po politem gorivu posuli vpojna sredstva.

Delo na POP TV medtem poteka nemoteno, so še dejali na televiziji.

Nedopusten napad
Na dejanje so se že odzvali tako v Društvu novinarjev Slovenije kot v Združenju novinarjev in publicistov. Oboji pozivajo odgovorne, da čim prej najdejo krivce za poškodovanje in uničenje reportažnih avtomobilov medijske hiše POP TV.

“Zaskrbljujoč incident ocenjujemo kot napad na delo novinarjev, pri čemer opozarjamo, da gre očitno za nove, še ostrejše in brutalnejše oblike stopnjevanja pritiskov na novinarje v že tako pregreti in nestrpni družbeni klimi,” so zapisali v Društvu novinarjev Slovenije.

V Združenju novinarjev in publicistov pa upajo, da nočni vlomi in poškodovanja službenih avtomobilov POP TV niso povezana z novinarskim delom medijske hiše. To bi namreč pomenilo nedopusten napad na novinarsko delo in zastraševanje novinarjev, so opozorili.

B. O., STA