Popravek: Cena za življenje na Kemijskem inštitutu je očitno 25.000 evrov

Foto: Twitter /@petra_jansa

Dne 25. 11. 2017 smo na spletnem portalu Nova24TV.si objavili članek z naslovom “Cena za življenje na Kemijskem inštitutu je očitno 25.000 evrov”. Dr. Barbari Mohar se za neresnične navedbe iskreno opravičujemo. V nadaljevanju v celoti objavljamo popravek oz. prikaz nasprotnih dejstev:

V članku z naslovom “Cena za življenje na Kemijskem inštitutu je očitno 25.000,00 EUR”, objavljenem na Nova 24tv dne 25. 11. 2017, so bile navedene neresnične in zavajajoče navedbe o dr. Barbari Mohar.

V navedenem članku se skuša dr. Barbaro Mohar preko dr. Michela Stephana posredno povezati z umorom dr. Jamnika ali domnevnega naročila umora dr. Plavca oziroma drugimi zavržnimi ravnanji, kar pa je v celoti neresnično in nedopustno. Prav tako pa dr. Moharjeva dr. Stephanu ob preiskavi ni dala kakršnega koli alibija.

dr. Barbara Mohar”

Odvetniška pisarna Martelanc in Čamber Ristić, d.o.o.

[Besedilo je objavljeno v izvorni obliki in ni lektorirano.]

V članku “Razkrivamo: Kot v ameriškem filmu – policija je dr. Michela Stephana v drzni akciji aretirala v gozdu pri Ljubljani, ko sta s plačanim morilcem iz Irana preizkušala orožje!”, ki je bil objavljen dne 26. 11. 2017, smo že zanikali domnevo, da naj bi dr. Moharjeva dr. Stephanu ob preiskavi za umor dr. Jamnika dala kakršnikoli alibi. In sicer z besedami: “Stephan sicer kriminalistom, v nasprotju z drugimi osumljenci, ni dovolil postopka zavarovanja sledi, ki nastanejo po streljanju, nato pa mu je alibi zagotovila ena izmed sodelavk na Kemijskem inštitutu. Po najnovejših informacijah pa naj vendarle ne bi šlo za Barbaro Mohar.” Gre za zanikanje naše domneve, ki smo jo prvotno objavili dne 20. 11. 2017 v članku “Režimski mediji so vam zamolčali, da je v Ljubljani v priporu že več tednov libanonski migrant, kemik, ki je naročil umor dr. Janeza Plavca – Ali poti vodijo tudi do umora dr. Jamnika, isti človek je bil takrat med osumljenci?”

Uredništvo Nova24TV