fbpx

Popravek: Starši otrok prestrašeni: Na stranišču Osnovne šole Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka. Ravnateljica zabičala, da javnost o dogodku ne sme nič izvedeti

Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica (Foto: PrintScreen)

Dne 12. 11. 2017 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom: “Starši otrok prestrašeni: Na stranišču Osnovne šole Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka. Ravnateljica zabičala, da javnost o dogodku ne sme nič izvedeti.” V nadaljevanju objavljamo odgovor in prikaz nasprotnih dejstev Andreje Modic.

“Na spletnem portalu nova24tv.si, katerega odgovorni urednik ste, je danes v rubriki »črna kronika« objavljen članek z naslovom »Starši otrok prestrašeni: Na stranišču Osnovne šole Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka. Ravnateljica zabičala, da javnost o dogodku ne sme nič izvedeti«,  avtorja A.L.. V članku je objavljeno, da je na OŠ Ribnica eden izmed romskih otrok posilil mlajšega dečka. Navedeno je tudi, da vodstvo šole dogodek skriva pred javnostjo. Ravnateljica naj bi vsem, ki so o dogajanju seznanjeni zabičala, da zadeva pod nobenim pogojem ne sme priti v javnost. To naj bi zahtevala tudi od policije.

Kot ravnateljica OŠ Ribnica se na vas obračam  z zahtevo za takojšnjo objavo popravka navedb v zgoraj navedem članku. Vse navedbe v tem članku, tako o samem dogodku, kot o ravnanju vodstva šole v zvezi z njim, so v celoti neresnične. Na naši OŠ ni prišlo do posilstva na šolskem stranišču in vodstvo šole tega dogodka ne skriva pred javnostjo, niti tega kot ravnateljica nisem zahtevala od nikogar. Navedeno lahko preverite tudi pri pristojni policijski upravi.”

 

S spoštovanjem,

Andreja Modic, ravnateljica

OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica