fbpx

Potrjene žrtve letalske nesreče nad Ajdovščino

Foto: STA

Ljubljanski Inštitut za sodno medicino je v sredo potrdil identiteto še preostalih treh žrtev letalske nesreče, ki se je zgodila 14. julija v bližini Predmeje nad Ajdovščino. Gre za državljane Nemčije, stare 38, 39 in 65 let. O potrjenih identitetah so obvestili nemško diplomatsko konzularno predstavništvo in nemške varnostne organe.

Identiteto 73-letnega pilota je inštitut policiji potrdil že v petek, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po poročanju tujih medijev naj bi bili na letalu poleg pilota 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner, njegov partner v podjetju, 39-letni Oliver Schilling in 65-letni bankir.

Let je bil poslovne narave
Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Po navedbah Primorskih novic sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje Unister.

Preiskava še poteka
Preiskava nesreče še poteka. Po sedaj zbranih podatkih je enomotorno šestsedežno letalo znamke Piper 32 vzletelo z letališča v Benetkah, namenjeno pa je bilo v Leipzig v Nemčiji. Pri preletu Slovenije je zašlo v težave, ali je nesrečo res povzročila zaledenitev letala, pa bo znano po zaključku preiskave.

 

B.P., STA