Potrjeno: Afganistanski migranti resno poškodovali slovenskega policista

Slika je simbolična. Vir: STA.

Policija potrjuje, da so v soboto zvečer trije afganistanski migranti napadli in poškodovali slovenskega policista v bližini meje s Hrvaško. Hkrati so se v javnosti pojavile informacije, da so ljubljanski policisti v ločenem dogodku v Ljubljani ujeli večje število nezakonitih migrantov, ki so se prevažali v avtobusu. 

“V soboto zvečer smo bili obveščeni, da je bil v mešani patrulji s hrvaškimi varnostnimi organi poškodovan 42-letni slovenski policist. Hrvaški varnostni organi pa obravnavajo kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja na škodo slovenskega policista,” je v odgovoru na vprašanje novinarja Demokracije zapisala tiskovna predstavnica Demokracije.

Kot pišejo v odgovoru je do napada prišlo med postopkom ugotavljanja identitete treh državljanov Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop in prebivanje v schengenskem območju. Policisti so osebe pospremili z vlaka proti službenemu vozilu.

“Takrat je eden od državljanov Afganistana, ki je hodil za njim, policista porinil. Slednji je izgubil ravnotežje in padel na železniški tir ter se pri tem udaril v rebra (zlom rebra) in koleno. Nudena mu je bila zdravniška pomoč na kraju. Tujci so s kraja zbežali,” je zapisala tiskovna predstavnica.

Prišli so do Ilirske Bistrice
Nezakonite migrante (stare 21, 18 in 19 let) so ujeli v Ilirski Bistrici. Policisti so ugotovili, da gre za osumljence napada na policista. V postopek so se vključili tudi kriminalisti iz PU Koper, ki bodo o zadevi s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo Koper.

Tujci so bili danes vrnjeni na Hrvaško, kjer bo zoper njih potekal predkazenski postopek.

Demokracija poroča, da je šlo za mešano patruljo slovenskih in hrvaških policistov, ki so pregledovali vlak na železniški postaji Šapajne. Kontrola vlaka, ki vozi na relaciji Reka-Ljubljana, se je začela približno ob 19.30, napad na slovenskega policista pa se je zgodil malo po tem.

Slika je simbolična. Vir: STA.

Ljubljanski policisti zajeli večje število migrantov
V javnosti so se pojavile informacije, da so policisti v Ljubljani ujeli večje število migrantov, ki so se po Tržaški cesti v Ljubljani prevažali z avtobusom. “Na Tržaški v Lj. je marica zvečer ustavila poln avtobus migrantov. 2 policaja 1 marica! Eni so kar nadaljevali peš. Policaji pa najbrž maltretirali voznika,” je zapisal uporabni socialnega omrežja X.

Policija je informacije potrdila: “Glede vprašanj lahko potrdimo, da so policisti včeraj zvečer v okviru rednega dela na Tržaški cesti kontrolirali avtobus, na katerem se je nahajalo 17 oseb, za katere se je v postopku ugotovilo, da so samovoljno zapustile azilni dom v času postopka podaje namere za mednarodno zaščito in so to namero ponovno izrazile, zaradi česar so bile predane azilnemu domu,” je v odgovoru zapisal tiskovni predstavnik policije.

Ž. K.