fbpx

Povsod so! Migranti niso več le ob Kolpi, ampak v Lukovški občini, vas Prevalje!

“Strah me je bilo, priznam, ampak k sreči je prišel že sin domov in snaha, pa tudi mož, tako, da sem bila pomirjena, sploh, ko so policaji ujeli vseh 15 migrantov in tistega, ki jih je prevažal,” nam je sporočila bralka Demokracije.

Bralka Demokracije nam je poslala (nelektoriran) zapis, ki opisuje bližnje srečanje z ilegalnimi migranti pred njenim domom: “Z vnučko sva bili sami doma in pes je lajal kot zmešan. Pogledam ven, mimo hiše gre kolona, najprej petih migrantov, potem pa še štirih. Tistih pet jih mahne naravnost proti gozdu, štirje zadaj pa mimo sosedovega kozolca na drugo stran hoste. Pride dol svak in je dejal, da je že klical policijo, ki je hitro prišla. Sprožili so akcijo, eno skupino, šestih migrantov, so ujeli že pri enem od sosedov, ti dve skupini sta se pa razporedili in jih kar hitro ulovili. Strah me je bilo, priznam, ampak k sreči je prišel že sin domov in snaha, pa tudi mož, tako, da sem bila pomirjena, sploh, ko so policaji ujeli vseh 15 migrantov in tistega, ki jih je prevažal. To ni bilo ob Kolpi, ampak v Lukovški občini, vas Prevalje. Ob hitri akciji vaščanov in policije, se je vse dobro izteklo.”

Kot smo še izvedeli, so »ilegalce opazili že Darsovci na avtocesti in so šli za njimi. Zato je šofer, ki jih je očitno švercal, zavil s ceste v Lukovici in odpeljal proti Spodnjim Kosezam, kjer jih je izpustil in nato so bežali v gozd«.

Demokracija