Požigalec pod Peco razkrinkan

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Grozovit požar, ki je izbruhnil ob koncu leta pod vrhom Pece, je povzročil nepridiprav iz Mežice. Požigalec je namreč samovoljno prižgal dva kupa vejevja. Policisti so 64-letnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so zaključili s preiskavo vzrokov nastanka požara na širšem območju Pece. Za kaznivo dejanje so osumili 64-letnega moškega iz Mežice, ki je 29. decembra 2015, okoli 9. ure, nad zavarovano stezo pod vrhom Pece samovoljno prižgal dva kupa zloženega vejevja in podrastja. Požar se je nenadzorovano razširil proti vrhu Pece.

Gasilci so se s požarom borili več dni
V požaru je zgorelo približno 4,5 hektarjev podrasti. Z dejanjem je storilec povzročil nevarnost za premoženje velike vrednosti. Požar je na težko dostopnem terenu več dni tudi s pomočjo helikopterja gasilo večje število gasilcev s Koroške, so še sporočili s PU Celje.

N. K.

  • ferdoperdec

    Bravo policija!!! Res ste se izkazali, na tistem področju se obiskovalcev kar tre… Vsi jagri so mu bili hvaležni, ker jim ni bilo treba čistit podrastja, vi pa napišete grozovit požar!!!