fbpx

Pozor: Lažni predstavniki elektro podjetij z zvijačo vstopajo v domove

Foto: printscreen/youtube

Po slovenskih občinah se v zadnjem času pojavljajo neznanci, ki želijo z lažnim predstavljanjem vstopiti v stanovanja posameznikov. V Elektro Gorenjska in Elektro Celje opozarjajo, da ti prevaranti ljudem ponujajo v podpis obvezujoče pogodbe za dobavo električne energije pri različnih ponudnikih. 

“V izogib neljubim situacijam in morebitnim zlorabam uporabnikom svetujemo, naj bodo previdni in pozorni na nekorektne poslovne prakse. Pri ponudnikih na domovih naj uporabniki preverijo njihovo identifikacijo – službeno kartico s fotografijo, logotipom in naslovom podjetja ter njihov resnični namen,” so sporočili iz elektro družb.

Vsi sodelavci elektro podjetij imajo ustrezno identifikacijo
Predstavniki elektro podjetij so poudarili, da imajo vsi terenski delavci pri sebi ustrezno identifikacijo, prav tako pa nosijo službena oblačila, na katerih je logotip družbe. Opozorilo so v ponedeljek objavili v podjetju Elektro Maribor, na tovrstne primere pa od torka opozarjajo tudi v družbah Elektro Gorenjska in Elektro Celje.

Uporabnike pozivajo, naj jih v primeru zlorab in lažnega predstavljanja obvestijo prek elektronskih naslovov [email protected] in [email protected] ali prek telefonskih številk 080 30 19 in 03 4201 201.

Aleksander Rant