fbpx

Pozor: migranti povzročajo probleme po vsej Sloveniji, pred policijo se jih je kar 14 skrivalo v predalih avtodoma!

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti so imeli tudi v preteklih dneh polne roke dela z nelegalnimi migranti. Sinoči so v Beli krajini ujeli večjo skupino 12-ih migrantov, ki so nelegalno prestopili mejo, na Primorskem pa so v torek ustavili avtodom, v katerem sta tihotapca prevažala kar štirinajst nelegalnih migrantov!

V torek so policisti Policijske uprave Koper na cesti iz Mun ustavili avtodom Fiat Ducato, ki ga je vozil 30-letni voznik z območja Ljubljane, zraven pa je bil še 34-letni sopotnik, prav tako iz Ljubljane. Ob tem so ustavili še vozilo Ford C-Max, ki ga je vozil 25-letnik s Krškega. V avtodomu so ob pregledu odkrili kar 14 migrantov, ki so bili skriti pod posteljo, po omarah in celo v predalih. Po tem, ko so jih odkrili – bilo je 13 državljanov Iraka in en državljan Irana -, so ti zaprosili za mednarodno zaščito. Za oba voznika so policisti odredili pripor, za sovoznika pa hišni pripor.

12 migrantov nelegalno prestopilo mejo tudi v Beli krajini
Tudi policisti novomeške policijske uprave so imeli delo z migranti, pri nezakonitem prestopu meje so jih namreč zalotili kar dvanajst. V postopkih so odkrili, da gre za sedem Alžircev, dva Maročana, dva Tunizijca in enega Sirca.

Foto: epa

J. Ž.