fbpx

Pozor! Prebivalci Maribora in okolice: so zasežene stvari vaše?

Foto: PU Maribor

Mariborski kriminalisti in policisti so prijeli dva moška, osumljena osmih vlomov v stanovanjske hiše v Mariboru in okolici. Kradla sta nakit, ročne ure in denar. Policija je zaslegla del predmetov in poziva morebitne lastnike, da se javijo.

K dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru sta bila privedena dva moška, stara 24 in 26 let, ki sta utemeljeno osumljena, da sta v letih 2014 in 2015 vlomila v kar osem stanovanjskih hiš v Mariboru in okolici, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Oba sta ostala v priporu.

Storilca vedela, kdaj bodo stanovanja prazna
V hiše sta vlamljala, ko so bili prebivalci odsotni zaradi pogrebov svojcev ali zaradi drugih razlogov. To sta preverjala na različne načine. Ob vlomih sta kradla ure, nakit, denar in vse vrednejše predmete.

Ukradene zlatnine prodajala v Avstriji
Ob hišni preiskavi so policisti pri osumljencih zasegli več ukradenih predmetov. Izkazalo se je, da sta večino zlatnine prodajala v eni izmed odkupovalnic zlata v Gradcu. Poleg ukradenih predmetov so našli tudi plinsko pištolo, naboje in droge.

Prepoznate svoje stvari?
V zvezi z zaseženimi predmeti poteka postopek ugotavljanja lastništva. Policijska uprava Maribor poziva, da v kolikor na spodnjih fotografijah prepoznate svoje predmete, pokličete na telefonsko številko 02 222 12 00. Tam vam bodo podali nadaljnje informacije v zvezi s prepoznavo in vrnitvijo predmetov.

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

Foto: PU Maribor

M. G.