fbpx

Pozor! Pred osnovno šolo v Lancovi vasi neznanci v bel kombi vabijo otroke

Foto: STA

Ravnatelj Osnovne šole Videm opozarja, da se po Lancovi vasi vozi bel kombi, voznik pa v vozilo vabi otroke. Ogovarjal je že enega izmed otrok, ki pa je na srečo uspel zbežati. Ravnatelj opozarja starše, naj se z otroki pogovorijo o nevarnostih takih dogodkov. 

Na bel kombi v Lancovi vasi so opozorili tako učenci kot tudi starši, učitelji pa so že ukrepali. Otroke so podučili o varnosti ter o tem, kako je treba v taki situaciji reagirati. Pred tem naj bi z enakim kombijem vabili otroke tudi že v Ormožu, Cirkulanah, Kidričevem in na Stojnicih, opozarja Radio Ptuj.

Največ pa še vedno lahko storijo starši, ki naj se z otroki pogovarjajo o takih situacijah. Četudi so neprijetne, so na žalost del našega vsakdanjika, opozarja ravnatelj šole.

”Vsi skupaj, bodimo pozorni na sumljive avtomobile, na počasno vožnjo in nenadno ustavljanje ob otrocih, predvsem pa se pogovarjajmo z otroki, poučimo jih, kako ravnati, ko jih ogovori neznanec ali jih celo vabi v svoj avtomobil. V kolikor zaznate sumljivo vozilo, prosimo, da obvestite Policijsko postajo Podlehnik, kjer so s primerom že seznanjeni,” so zapisali na spletni strani Osnovne šole Videm.

M. G.